ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Αργολίδας: Στόχος να αποτρέψουμε την ψυχική ασθένεια ως άτομα και ως κοινωνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |
Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Αργολίδας
H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας (World Federation For Mental Health) ορίζει την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Κάθε χρόνο, αποφασίζεται ένα θέμα, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία ώστε να αναζωπυρώσει τις προσπάθειες για την προστασία και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, καθώς και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας.

Το θέμα φέτος είναι: “Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority”.

Ξεκινάει λοιπόν φέτος μια εκστρατεία γύρω από το θέμα του «να γίνει παγκόσμια προτεραιότητα η ψυχική υγεία και ευημερία για όλους».
Όπως αναφέρεται εκ μέρους της (MHF):

“Στόχος είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να αποτρέψουμε την ψυχική ασθένεια – ως άτομα και ως κοινωνία”.

«Θα συνεχίσουμε να καλούμε τις εθνικές και τοπικές αρχές να δώσουν προτεραιότητα στη μείωση των παραγόντων που είναι γνωστό ότι αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, ενισχύοντας αυτούς που είναι γνωστό ότι την προστατεύουν και δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ευημερία των ανθρώπων».

«Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η ψυχική υγεία εκτιμάται, προωθείται και προστατεύεται και όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να απολαμβάνουν ψυχική υγεία και να ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, έχοντας εύκολη πρόσβαση στην φροντίδα ψυχικής υγείας που χρειάζονται».

Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για άτομα με ψυχικές παθήσεις, υποστηρικτές, κυβερνήσεις, εργοδότες, εργαζόμενους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να ενωθούν για να αναγνωρίσουν την πρόοδο σε αυτόν τον τομέα και να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ψυχική Υγεία και Ευεξία γίνεται Παγκόσμια Προτεραιότητα για όλους.
Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Αργολίδας, αποτελεί αυτοτελή Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και βρίσκεται στην Αγία Τριάδα.

Το ΚΨΥ είναι οργανωμένο με βάση τις αρχές της κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής. Στα πλαίσια της λειτουργίας του υλοποιούνται με ποικίλους τρόπους δράσεις πρωτοβάθμιας πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την έγκυρη ενημέρωση του για ζητήματα ψυχικής υγείας.

Έχει κατορθώσει να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που αφορούν τόσο την παιδοψυχιατρική περίθαλψη, όσο και τους τομείς της προαγωγής και της πρόληψης στην Ψυχική Υγεία. Συγχρόνως, έχει να επιδείξει και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, το οποίο λαμβάνει χώρα τόσο στο Κ.Ψ.Υ., όσο και στους διάφορους φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.

Το Κ.Ψ.Υ. λειτουργεί σε πενθήμερη βάση εβδομαδιαίως, σε πρωινό ωράριο, Δευτέρα εώς Παρασκευή.

Καθώς η ημέρα επικεντρώνεται τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία, είναι μια ευκαιρία για ανανέωση προσωπικών δεσμεύσεων για τη ψυχική υγεία και ευεξία του καθενός μας.

Δώρα Τσιντζιφάκη MSc Νοσηλεύτρια
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Α.Ν.Μ.Ν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ