ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ναύπλιο: Με επιτυχία το πρώτο Θερινό Σχολείο Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας του ΕΚΠΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. | |
ΕΚΠΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρώτο Θερινό Σχολείο Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας, που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο.

Οι 20 συμμετέχοντες φοιτητές παρακολούθησαν διαλέξεις τόσο από ακαδημαϊκούς όσο και από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους από την εφαρμογή στρατηγικών και τη διοργάνωση δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.
 Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τις έννοιες της βιωσιμότητας και της εταιρικής υπευθυνότητας, να κατανοήσουν τους τρόπους οικοδόμησης και λειτουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, να γνωρίσουν την Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας και να αντιληφθούν πώς η έννοια της βιωσιμότητας μπορεί να ενσωματωθεί στην εταιρική στρατηγική. 

Ακόμη, οι 20 φοιτητές εργάστηκαν σε ομάδες για την ανάλυση πραγματικών μελετών περίπτωσης και την προετοιμασία πλάνων εταιρικής βιωσιμότητας υπό την καθοδήγηση μεντόρων. Το Θερινό Σχολείο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των ομαδικών εργασιών και τη βράβευση της νικήτριας ομάδας από την Aegean Airlines.

Η κα Όλγα Τριανταφύλλου, Corporate Social Responsibility Manager του Όμιλου ΒΙΑΝΕΞ, που ήταν και ο μέγας χορηγός του Θερινού Σχολείου, παρουσίασε την πολύπλευρη στρατηγική ΕΚΕ του Ομίλου, και τόνισε ότι «η Διοίκηση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, στηρίζει εμπράκτως ενέργειες οι οποίες προάγουν την εταιρική υπευθυνότητα, ενισχύοντας όλους τους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είχα την δυνατότητα να παρουσιάσω μέρος αυτών των δράσεων».
Ο κ. Σταύρος Αναγνωστάτος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO ΑΕΒΕ, εξήγησε την κρίσιμη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης στο λιανεμπόριο και υπογράμμισε ότι «η βιωσιμότητα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες για το λιανικό εμπόριο. 

Μέσα από εκθέσεις, αλλά και στην πράξη, έχει παρατηρηθεί ότι οι αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών επηρεάζονται από αυτό το κριτήριο, μία κατεύθυνση που αναμένεται να ενταθεί στο μέλλον. Καθώς οι καταναλωτές απαιτούν μεγαλύτερη δέσμευση από εμάς για τους στόχους βιωσιμότητας, οφείλουμε να υιοθετούμε και να υλοποιούμε πρακτικές βιώσιμες για το μέλλον».

Η κα Ρούλη Χριστοπούλου, Head of Corporate Responsibility της ALPHA BANK, συνεχάρη το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του ΕΚΠΑ για την άψογη διοργάνωση του πρώτου Θερινού Σχολείου Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας. Τόνισε ότι «η εξοικείωση με τις έννοιες της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης λειτουργίας, αλλά και η κατανόηση της Παγκόσμιας Ατζέντας και του τρόπου οικοδόμησης και λειτουργίας μίας βιώσιμης επιχείρησης, αποτελούν πλέον απαραίτητα εφόδια για κάθε νέο στέλεχος, οποιασδήποτε ειδικότητας και οποιουδήποτε επιχειρηματικού τομέα, ενώ παράλληλα, αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε υπεύθυνου πολίτη που ενδιαφέρεται για μια κοινωνία δίκαιη, ισότιμη και βιώσιμη για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Μέγας χορηγός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., και χορηγοί οι εταιρείες ΑΘΗΝΑÏΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, METRO ΑΕΒΕ και ALPHA BANK. Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, με την ευγενική υποστήριξη του Εκδοτικού Οίκου Rosili και του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένου Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας “EOME-LIMC” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ba.uoa.gr/ ή να τηλεφωνήσετε στο 6988 284894.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ