ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γ. Γκιόλα η σύσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την έλλειψη εργατών γης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. |
Σύσκεψη
Στην ευρεία σύσκεψη της Περιφέρειας Αργολίδας για το θέμα της έλλειψης εργατών γης που έγινε σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου παραστάθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας.

 Στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης διοίκησης του Τμήματος αλλοδαπών και ο μεγαλύτερος αριθμός των συνεταιριστικών φορέων του Νομού. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ.Φώτης Δαμούλος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑ κ. Φώτης Κολεβέντης.

Ο κ. Γκιόλας τοποθετήθηκε για τα δύο θέματα που απασχόλησαν την ανοιχτή συζήτηση ως εξής:

Για το θέμα των μετακαλούμενων αλλοδαπών – εργατών γης την επόμενη διετία, ο βουλευτής ασπάστηκε την άποψη των Συνεταιριστικών φορέων, που ζήτησαν έναν ευρύ αριθμό εργατών, τακτική που ακολουθείται με επιτυχή έκβαση από τις Περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και αλλού, όπου επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη εργατικών χεριών.

Επί του φλέγοντος θέματος της εξεύρεσης του απαραίτητου αριθμού εργατών γης για τις ανάγκες της συγκομιδής των ελαιών και των εσπεριδοειδών που θα αρχίσει εντός ολίγων ημερών, ο κ. Γκιόλας αφού άκουσε τις απόψεις των φορέων, εξέθεσε τις ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις:

Το φλέγον και διαχρονικό ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών διογκώνεται χρόνο με το χρόνο και πλέον τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητο να νομιμοποιηθούν όσοι βρίσκονται και εργάζονται τώρα στο Νομό, προσκομίζοντας τα στοιχειωδώς απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφά τους.

Επίσης να υπάρξει ευχέρεια και ελαστικότητα ως προς τη δυνατότητα απασχόλησης εργατών που απασχολούνται σε άλλες περιφέρειες σε διαφορετικές εποχές, ώστε να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός στην προσεχή συγκομιδή στην Αργολίδα.

Η Περιφέρεια με την απαιτούμενη υποστήριξη και συνδρομή και των βουλευτών να καταβάλουμε συντονισμένες ενέργειες, παρεμβάσεις και πιέσεις στα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να καμφθούν οι όποιες δυσλειτουργίες και έτσι να εξευρεθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Παρέδωσε δε στον κο Αντιπεριφερειάρχη αντίγραφο της απάντησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην 7693/27-9-2022 ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρώτο ερωτώντα τον βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλειο Κόκκαλη και τον ίδιο κ. Γκιόλα συνυπογράφοντα για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αρμοδίως.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση ήταν ευρεία , με ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο και υπόδειξη θετικών και βιώσιμων προτάσεων –λύσεων του υπάρχοντος προβλήματος, ενώ παρατηρήθηκε και επισημάνθηκε από όλους, η απουσία εκπροσώπων των μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Τη σύσκεψη έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης που συμπεριέλαβε όλες τις κατατεθείσες προτάσεις σε κείμενο που θα αποστείλει, με τις αναγκαίες προσθήκες και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας στην Κεντρική Διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ