ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη μέρα για τη Νέα Κίο στην Αργολίδα: Ιστορική εικόνα από τη Μ. Ασία επέστρεψε για πάντα στο Ναό της Θεομάνας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. | | |
Ιερό εικόνισμα
Η Νέα Κίος το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία "Γ. Κατριλιώτη", την ιστορική εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας τον Αύγουστο του 1922 από το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό.  
Η εικόνα ,η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο του 1922 και φυλάσσονταν μέχρι σήμερα , ως λάφυρο πολέµου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων. 
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της επιτροπής μνήμης και του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού ναού Θεομάνας στη Νέα Κίο η εικόνα επέστρεψε για πάντα στην Νέα Κίο Αργολίδας. 
Μετά την υποδοχή της ιερής εικόνας παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου ,κλήρου και λαού ,έγινε η τοποθέτησή της στο ναό της Θεομάνας και ακολούθησε εσπερινός. 
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ναό της Θεοµάνας μόνιμα , συμπληρώνοντας τις 4 εικόνες της Παναγίας, που φυλάσσονται στον ίδιο Ναό και προέρχονται από την Κίο της Βιθυνίας. 
Οι εφημέριοι του Ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και π. Ηλίας Γάτσιος ,ευχαρίστησαν τον πρώην δήμαρχο της Νέας Κίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μνήμης Γεώργιο Μανινή, καθώς και τον πρώην αντιναύαρχο Π.Λίτσα με καταγωγή από την Αργολίδα , για τις συντονισμένες ενέργειες τους ώστε να βρεθεί και να επιστρέψει η Ιερή εικόνα.
Κατά την υποδοχή παιάνιζε η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τιμές απέδωσε, άγημα του Στρατού από το Στρατόπεδο Ναυπλίου και αντιπροσωπεία από τα σχολεία της Νέα Κίου. Στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας παρευβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ι. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ. Γεώργας, και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ