ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Επικοινωνία Ανδριανού με Λυκουρέντζο: "Δεν θα επιστραφούν χρήματα που έχουν εισπράξει δίκαια οι πληγέντες δικαιούχοι της Αργολίδας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός - Λυκουρέντζος
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, του έθεσα τις διαφωνίες των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που εισέπραξαν την προκαταβολή των 300 ευρώ ανά στρέμμα, με τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ που είναι αναντίστοιχα προς το μέγεθος των εκτεταμένων ζημιών που τόσο ο ίδιος ο κ. Λυκουρέντζος με τους συνεργάτες του, όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι κατά τις σχετικές επιτόπου επισκέψεις που είχαμε κάνει από κοινού στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Λυκουρέντζος μού δήλωσε ότι είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις που εξυπηρετούν σκοπιμότητες αυτών που υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις πριν καν υποβληθούν οι ενστάσεις και πριν αξιολογηθούν από τον Οργανισμό και βεβαίως κατανοεί τους παραγωγούς και ως Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει αποδείξει στην πράξη ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο.

 Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ με διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές ενστάσεις προς τα πορίσματα που θα υποβληθούν από την πλευρά των πληγέντων αγροτών θα εξεταστούν θετικά από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και βεβαίως δεν θα επιστραφούν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει δίκαια οι πληγέντες δικαιούχοι αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει συμψηφισμός με ενδεχόμενη μελλοντική ζημιά.

Ως εκ τούτου, οι αγρότες που θεωρούν ότι τα ποσοστά εκτιμήσεων που αναφέρονται στα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ζημιά που υπέστησαν, πρέπει άμεσα να υποβάλουν ενστάσεις σύμφωνα με τον νόμο».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ