ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Αγρυπνία για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | | | |
Λειτουργία
Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022. 
Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας.
Την Τρίτη το βράδυ στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό ναό, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του εφημερίου του Ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερου π. Ελευθερίου Μίχου ,καθώς και συλλειτουργούντων των Ιερέων π. Κωνσταντίνου Σέρρου,π. Βασίλειο Γκολέμη και του Ιεροδιακόνου π. Νικολάου Μίχου.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλε χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χρήστου Χουντάλα.
Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο ναό έως 13 Οκτωβρίου 2022.
Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00πμ έως και τις 09:30μμ. καθημερινά.
Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. 
Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ