ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το Αρχαίο Θέατρο και την Αρχαία Επίδαυρο (βίντεο)

Παλαιά Επίδαυρος
Η Αρχαία Επίδαυρος (παλαιά ονομασία: Παλαιά Επίδαυρος) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νομού, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου.

 Είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές.Η περιοχή κατοικείται χιλιάδες χρόνια. 

Γνωστή την έκανε το Ασκληπιείο της, το Ιερό της, με το διάσημο, για την ακουστική του – κι όχι μονον-αρχαίο θέατρο. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Φαράκλα,κακώς ο όρος Επίδαυρος χρησιμοποιήθηκε για την περιοχή του Ιερού, δημιουργώντας σύγχυση. Η πόλη της Επιδαύρου απέχει 15 χλμ από το Ιερό της.

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα θέατρο στην ελληνική πόλη της Επιδαύρου, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού αφιερωμένο στον αρχαίο Έλληνα θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. 

Είναι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Κυνόρτιου όρους, κοντά στο σύγχρονο Λυγουριό, και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Κατασκευασμένο στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Δείτε τα όπως τα κατέγραψε το Drone του καναλιού Point Of View :
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ