ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ημερίδα στο Ναύπλιο για την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. |
Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής
Μια πολύ σημαντική για την χρηστή  δημοσιονομική διαχείριση ημερίδα διοργανώθηκε σήμερα στην ιστορική Αίθουσα της 1ης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αυτοδιοίκησης.

Την έναρξη εργασιών της ημερίδας άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπ. Οικονομικών Αθ. Πετραλιάς ενώ χαιρετισμό παρέμβαση απηύθυνε ο Ειδικός Γραμματέας Δημοσιονομικών Ελέγχων κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Στην ημερίδα σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδα ΚΕΔΕ κ Δ. Καραγιάννης.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπ. Οικονομικών κ Γιώργος Α. Γεωργίου, ο οποίος και παρουσίασε το ελεγκτικό έργο της Γενικής Διεύθυνσης και τον νέο προσανατολισμό των ελέγχων προς την απόδοση με εστίαση την οικονομικότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα (performance audits).

Στις τοποθετήσεις τους οι Διευθυντές και Στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης εστίασαν την προσοχή τους στα κύρια ευρήματα και τις συστάσεις των ελέγχων το ζήτημα της συμμόρφωσης και των καταλογισμών, την παρακολούθηση των συστάσεων και την αξιολόγηση. Η Προϊσταμένη της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Αργολίδας κα Δαγλή αναφέρθηκε σε ορισμένες καλές πρακτικές που ακολουθούνται κατά τους ελέγχους.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ Μαλτέζος αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά προβλήματα στον καθορισμό λειτουργίας των ΟΤΑ Β΄ βαθμού με αποκεντρωμένες χωρικές Δ/νσεις Οικονομικού.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ναυπλίου κ. Γ. Δρούγκας αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα διαδικασιών στην οικονομική διαχείριση του Δήμου με πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Στην Ημερίδα συμμετέχει ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Χρόνης.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της Περιφέρειας και Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στα σύνθετα ζητήματα και προβλήματα οικονομικής διαχείρισης που αντιμετωπίζουν και στις προσπάθειες που καταβάλλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Για τον λόγο ότι η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων ανήκει οργανικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο συστάθηκε αμέσως μετά την οργάνωση του Ελληνικού Κράτους το 1842, η διοργάνωση της ημερίδας στο Ναύπλιο και μάλιστα στην ιστορική αίθουσα της Βουλής καταγράφεται ως γεγονός με ξεχωριστή σημασία. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άλλωστε, έχει μακρόχρονη προσφορά και βαρυσήμαντο ρόλο στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και στο να υπηρετεί την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές για την επιλογή του χώρου αλλά και για τις πολύ γόνιμες παρεμβάσεις και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που έγιναν, που με την αξιοποίησή τους θα βελτιώσουν την διαχείριση των φορέων αυτοδιοίκησης.

Την Ημερίδα έκλεισε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπλίεων κ. Κωστούρος Δημήτρης. Επίσης ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) του Δήμου Ναυπλιέων διέθεσε την χορωδία του στο πέρας της εκδήλωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ