ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Στρίβειν δια του αρραβώνος ο κ. Λυκουρέντζος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΝΔ βλέποντας την κατάρρευση της κυβέρνησης της και του πρωθυπουργού της, έχει επαναφέρει την παλιά δεξιά λογική, της παροχολογίας χωρίς αντίκρισμα, της επίρριψης ευθυνών σε άλλους και κυρίως σε υπηρεσιακούς παράγοντες, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για να κερδίσει χρόνο.

Την «γραμμή» αυτή προσπάθησε να περάσει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Λυκουρέντζος κατά την τελευταία «εν κρυπτώ» επίσκεψη του στην Αργολίδα, αφού δεν καταδέχθηκε να συναντηθεί και να ακούσει τους πληγέντες αγρότες του Νομού μας αλλά αρκέστηκε να ακούσει μόνο τα κομματικά στελέχη της δεξιάς σε κλειστές συσκέψεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ήρθε στην Αργολίδα για να εκθειάσει την κυβέρνηση αντί να απολογηθεί για την μη τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ποσοστό ελάχιστης ζημιάς 70% (σύμφωνα με την εκτίμηση της ΔΑΟΚ Αργολίδας) από τον παγετό που έπληξε τα πορτοκάλια στις 25 Γενάρη του 2022., έκανε πραγματικά πράξη την κυβερνητική γραμμή «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Συνέχισε την επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης των πορτοκαλοπαραγωγών που έχασαν το εισόδημα τους από τις ακραίες, για την περιοχή μας, αρνητικές θερμοκρασίες. Αντί να ζητήσουν συγνώμη με πρώτους τον υπουργό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Αργολίδα που πίεσαν για γρήγορο χρήμα, φοβούμενοι εκλογές το Σεπτέμβρη, ρίχνουν τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ.

Τώρα αλλάζουν το σκοπό: «Κάντε εσείς ενστάσεις, εμείς θα βάλουμε «καλούς» εκτιμητές να συντάξουν «καλά» πορίσματα, να σπρώξουμε το χρόνο για μετά τις εκλογές και…. έχει ο Θεός».

Δυστυχώς, αυτές οι λογικές της ΝΔ, δεν κάνουν καλό στους αγρότες που διαλύονται από τις επιπτώσεις των απανωτών ανατιμήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των αγροεφοδίων και κυρίως τις απανωτές επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης που ακούει στο όνομα: κυβέρνηση ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον περασμένο Φλεβάρη, έναντι των αγροτών του Νομού μας, για ελάχιστο ύψος αποζημίωσης 300 ευρώ ανά στρέμμα και αφήσει τα παιχνίδια στις πλάτες των ανθρώπων του μόχθου.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των πληγέντων εσπεριδοκαλλιεργητών του Νομού μας για ελάχιστο ποσοστό ζημιάς στο 70% από το παγετό του περασμένου Γενάρη και να μην επιστραφεί ούτε να συμψηφιστεί ούτε ένα ευρώ από καταβληθείσες προκαταβολές αποζημίωσης όπως προκύπτει από τα κοινοποιημένα πορίσματα του ΕΛΓΑ με εκτιμώμενα ποσοστά ζημιάς κάτω από 25%.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να στηριχτεί ξανά ο πρωτογενής τομέας της χώρας και να αποκτήσουν ξανά οι αγρότες της Αργολίδας τη θέση που τους αξίζει στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ