ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Τέρμα πια στην κοροϊδία - Οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν δίκαιη αποζημίωση για την καταστροφή του Ιανουαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:11:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Το παρόν έδωσε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας. 

Η προγραμματισμένη κινητοποίηση και κατάθεση ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Σχοινοχωρίτη, έγινε μετά από την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να επιστραφούν πίσω οι προκαταβολές που δόθηκαν στους αγρότες που επλήγησαν από τον καταστρεπτικό παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Οι αγρότες αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους να βγουν πλέον στους δρόμους, αφού μετά την αλματώδη αύξηση στο κόστος ενέργειας και αγροεφοδίων, το δυσβάσταχτο κόστος ζωής και την στασιμότητα στις τιμές πώλησης των προϊόντων, ήλθε να προστεθεί και η απόφαση για επιστροφή των προκαταβολών που τους είχαν δοθεί για τις αποζημιώσεις του παγετού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγροτών, οι αρχικές εκτιμήσεις των υπευθύνων έδειχναν ζημιά τουλάχιστον στο 70%, ποσοστό που δικαιολογούσε ως προκαταβολή τα 300 ευρώ ανά στρέμμα. Λίγες μέρες πριν όμως, ο ΕΛΓΑ άλλαξε εντελώς τα αποτελέσματα της αυτοψίας και ζητά πλέον από τους αγρότες, όχι μόνο να μην αποζημιωθούν αλλά και να επιστρέψουν τις προκαταβολές. Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό τους εξόργισε οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προ πολλού δείξει σε ποιες τάξεις μοιράζει τα χρήματα των φορολογουμένων. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πάροχοι ενέργειας, golden boys και φιλικά ΜΜΕ έχουν άμεση πρόσβαση στον κρατικό κορβανά. Οι άνθρωποι της αγροτιάς που αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα της Οικονομίας της χώρας μας, δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται στο Κυβερνητικές προτεραιότητες.

Aλλά οι μέρες τους είναι μετρημένες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ