ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΚΚΕ Αργολίδας: Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:44:00 μ.μ. | |
Αγρότες τρακτέρ
Το KKE στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών του νομού μας! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να παρέμβει έτσι ώστε ο ΕΛΓΑ να μην παρακρατήσει ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή που δόθηκε για τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου 2022, που κατέστρεψε πορτοκάλια και άλλες καλλιέργειες.


Εδώ και τώρα ο ΕΛΓΑ να πάρει πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ, αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ που έκαναν την αυτοψία. Άλλωστε αυτοψία έγινε από τον ίδιο τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λιβανό, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και που διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής και συμφώνησαν.

Επιπλέον απαιτούνται άμεσα μέτρα, με βάση τα αιτήματα του ριζοσπαστικού αγροτικού κινήματος, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα κλπ. για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με την εκτόξευση του κόστους παράγωγης. Και φυσικά οι τιμές στα προϊόντα δεν μπορεί να είναι ούτε κάτω του κόστους στον παραγωγό, ούτε απλησίαστες στον καταναλωτή. Άρα απαιτείται παρέμβαση, όχι μόνο για μειωθεί το κόστος, αλλά και για να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων.

Ωστόσο η κυβέρνηση, όπως και όλα τα αστικά κόμματα, που κινούνται στις ράγες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε και των “δημοσιονομικών περιθωρίων” της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν έχει σκοπό να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για την αγροτική οικογένεια!

Για αυτό οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την πολιτική, η οποία υπηρετεί τον μονόδρομο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση της οργάνωσης του αγώνα για την επιβίωσή τους σε συνδυασμό με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελός τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ