ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Τ.Τόκας: Δυσαρέσκεια των πολιτών από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Κόμβου Κρανιδίου - Πορτοχελίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. | | |
Τ.Τόκας
Όπως έχουμε ξαναγράψει η κατασκευή του κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο του Κρανιδίου προς Πορτοχέλι, είναι ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό που η τοπική κοινωνία το περιμένει με ανυπομονησία.

Οι κάτοικοι είναι όμως δυσαρεστημένοι από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων, αφού ήδη έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες, από την έναρξη τους και ο ρυθμός κατασκευής του κόμβου είναι αργός, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επιβάρυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο σημείο και έχουν γίνει ατυχήματα. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους λόγω επίσης και της μεγάλης επισκεψιμότητας του γηπέδου του ΠΑΟΚ, στο οποίο αθλούνται πολλά μικρά παιδιά.

Ενδεικτικό της καθυστέρησης από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αποτελεί το γεγονός, ότι μόλις πριν από 5 ημέρες, στις 07-10-2022 υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την μετακίνηση των δικτύων του ΟΤΕ και την αποξήλωση και μετατόπιση στύλων της ΔΕΔΔΗΕ από το σημείο, έργα τα οποία θα γίνουν σε 2-3 μήνες. Δηλαδή το έργο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα δοθεί προς λειτουργία το 2023.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο ανάδοχος εργολάβος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας, οφείλουν να ενεργήσουν τα δέοντα για να ολοκληρωθεί σύντομα ο κυκλοφοριακός κόμβος.

Υπενθυμίζουμε ότι για το έργο έχει γίνει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα εξυπηρετήσει την ομαλή και με περισσότερη ασφάλεια κίνηση των διερχομένων οχημάτων.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ