ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Απίστευτες σκηνές στη Γαλλία με ξύλο στα πρατήρια καυσίμων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. | |
Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται σε πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, που έχουν στερεύσει λόγω των απεργιών σε διυλιστήρια της χώρας εδώ και εβδομάδες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές οχημάτων σε όσα εξ’ αυτών διαθέτουν βενζίνη και εκνευρισμένους οδηγούς να πλακώνονται στο ξύλο.


Ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία φέρεται να καταγράφει διαπληκτισμούς οδηγών, σκηνές ξυλοδαρμού, ανταλλαγές ύβρεων, κυνηγητό, ενώ κάποιοι σε απόγνωση γεμίζουν ακόμη και σακούλες απορριμμάτων με βενζίνη για να έχουν απόθεμα μόλις αδειάσουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους!


Πληροφορίες για ανοικτά πρατήρια που διαθέτουν ακόμη καύσιμα εν μέσω της απεργίας στα διυλιστήρια στέλνουν εκατοντάδες οδηγούς να σχηματίζουν τεράστιες ουρές, όπως στην περίπτωση ενός βενζινάδικου στην οδό Jeanne d’ Arc στο Παρίσι, με αποτέλεσμα από τον τεράστιο αριθμό των οχημάτων να παραλύσει η κυκλοφορία σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Νατζάτ Χακέμ περίμενε στην ουρά σε βενζινάδικο σε προάστιο του Παρισιού ελπίζοντας να στεφθεί με επιτυχία η τρίτη της προσπάθεια την ίδια μέρα να γεμίσει το ντεπόζιτό της. «Κάθε φορά λένε ότι έχουν πετρέλαιο, αλλά όταν φθάνει η σειρά μου, έχει τελειώσει επειδή κάποιοι χώνονται μπροστά στην ουρά», δήλωσε.

Η απογοήτευση πολλών στις ουρές είναι ορατή και οδηγεί σε κάποιες περιπτώσεις σε διαπληκτισμούς που καταλήγουν ενίοτε και σε προπηλακισμούς. «Αυτά δεν είναι αποδεκτά στη Γαλλία», δήλωσε η 81χρονη Οντέτ Λιμπέρ, περιμένοντας τη σειρά της.

Οι εικόνες με τις ουρές στα ανοικτά πρατήρια, όπως και εκείνες των κλειστών βενζινάδικων, που ξέμειναν από καύσιμα είναι πλέον συνηθισμένες στη Γαλλία με αποτέλεσμα οι Αρχές σε διάφορες περιοχές να επιβάλουν δελτίο καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια, ασκώντας πίεση πίεση στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που ο υψηλός πληθωρισμός έχει αυξήσει το κόστος διαβίωσης για τα νοικοκυριά.

Έτσι οι Αρχές σε περιοχές όπως οι Pyrenees-Orientales. Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes και Herault περιόρισαν τις αγορές καυσίμων για όλα τα οχήματα, πλην τα πυροσβεστικά, τα περιπολικά, τα ασθενοφόρα, τα φορτηγά ψυγεία διακίνησης τροφίμω και αγροτικά, που λαμβάνουν ειδικές ποσοστώσεις καυσίμων στο πλαίσιο των μέτρων που αναμένεται να λήξουν την Παρασκευή.

Οι Αρχές υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη των οδηγών με τη συνεχιζόμενη έλλειψη καυσίμων στη χώρα, παρά την έκκληση του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας να αντισταθεί στην απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν να αναγκάσει τους απεργούς διυλιστηρίων να επιστρέψουν στη δουλειά. Το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα υποχρεώσει τους απεργούς σε διυλιστήριο στη βόρεια περιοχή της Νορμανδίας να εργαστούν.

Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο ExxonMobil στο Gravenchon-Port-Jerome, μεταξύ άλλων, απεργούν για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Μετά την απόφαση, που ελήφθη με το σκεπτικό ότι η απεργία οδήγησε σε κοινωνική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν είπε ότι τις επόμενες μέρες τα πρατήρια καυσίμων θα εφοδιαστούν με καύσιμα, επαναφέροντας την κατάσταση στο κανονικό.

Ως αποτέλεσμα της έλλειψης, το ένα τρίτο των γαλλικών πρατηρίων καυσίμων αντιμετωπίζει προβλήματα ανεφοδιασμού. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είπε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώσει ακόμη και διά της βίας εν ανάγκη το προσωπικό του διυλιστηρίου της ExxonMobil να εργαστεί για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό. Παρά την απειλή, τα μεγάλα εργατικά συνδικάτα αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Το διυλιστήριο Gravenchon είναι ένα από τα δύο διυλιστήρια της Esso-ExxonMobil που απεργούν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ