ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Ζαραβίνας: «Διακαής πόθος η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | | | |
Γιώργος Ζαραβίνας
Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών κάνει αύριο πρεμιέρα στα προκριματικά του EURO 2024 με αντίπαλο την πανίσχυρη Κροατία στο Βάραζντιν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ζαραβίνας, εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την καλή εικόνα που παρουσίασε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, κατά τα οποία έφτασε ως τον δεύτερο και τελευταίο γύρο των πλέι οφ, όπου αποκλείστηκε από το Μαυροβούνιο, έχοντας πανηγυρίσει συνολικά εννέα νίκες σε δέκα αγώνες.


Επίσης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να μας απασχολεί με ποιον παίζουμε, αλλά να επιδιώκουμε διαρκώς τη βελτίωση», ενώ, σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την επιθυμία η εμφάνιση κόντρα στην Κροατία «να γίνει ένα σκαλοπάτι και μία καλή εκκίνηση ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα που έχουμε την Κυριακή με την Ολλανδία στη Χαλκίδα». Για τον αγώνα με τους «Χρβάτσκι» επισήμανε ότι «θα πρέπει να επιβιώσουμε, να αντέξουμε και διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί», ενώ, με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2025, ο προπονητής της «γαλανόλευκης», ο οποίος ήταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο της Τυνησίας το 2005, υπογράμμισε πως «είναι διακαής πόθος όλου του αθλήματος να συμμετάσχει η Εθνική ομάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση και θα ήταν ευχής έργο να το καταφέρουμε».

«Για εμάς είναι βασικό να διατηρήσουμε τα κεκτημένα από τα προηγούμενα προκριματικά. Την ομοιογένεια, τη στήριξη του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, το "θέλω" των παιδιών και την συνειδητή απόφασή τους να γίνει η Εθνική ομάδα προτεραιότητά τους. Σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουμε να κρατήσουμε τη σκληρή εικόνα που έχουμε στην άμυνα, η οποία μας δίνει ενέργεια και είναι το δυνατό στοιχείο μας σε συνδυασμό με τους τερματοφύλακες. Θέλουμε επομένως να διαφυλάξουμε αυτή την καλή εικόνα και την ταυτότητά μας» είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα με την Κροατία:

«Η Κροατία είναι μία υπερδύναμη που δεν χρειάζεται συστάσεις. Σε αυτόν τον πρώτο αγώνα θα πρέπει να επιβιώσουμε, να αντέξουμε και διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θέλουμε η συγκεκριμένη εμφάνιση να γίνει ένα σκαλοπάτι και μία καλή εκκίνηση ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα που έχουμε την Κυριακή με την Ολλανδία στη Χαλκίδα. Από το γεγονός ότι πρόσφατα φτάσαμε έως τα πλέι οφ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο, σίγουρα πλέον θα υπάρχει και καλύτερο σκάουτινγκ από τους αντιπάλους για την ομάδα μας. Σίγουρα δεν θα έρχονται χαλαροί θεωρώντας ότι έχουν ένα τελειωμένο ματς, η συγκέντρωση και η ετοιμότητά τους θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό, επειδή προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι αποτελούμε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος για την Εθνική».

Ακολούθως ο προπονητής του Διομήδη Άργους επισήμανε: «Η αυτοπεποίθηση των παιδιών είναι ένα ακόμη σημαντικό κέρδος. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες. Από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε κανένα παιχνίδι και να νιώθουμε εκ προοιμίου χαμένοι, ανεξάρτητα με το μέγεθος του αντιπάλου. Δεν θέλουμε να μας απασχολεί με ποιον παίζουμε, αλλά να επιδιώκουμε διαρκώς τη βελτίωση, να κρατάμε τα καλά μας στοιχεία, να φτιάχουμε τις αδυναμίες μας και να βγάζουμε στο γήπεδο την εικόνα μίας ομάδας που ξέρει τι θέλει, έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και όλα αυτά να μας δίνουν τις προδιαγραφές για να διεκδικούμε νίκες».

Τέλος, αναφερόμενος στην ανανέωση του συμβολαίου του έως τον Αύγουστο του 2025 και τον κοινό στόχο που έχει με την ΟΧΕ, ο Γιώργος Ζαραβίνας υπογράμμισε: «Είναι διακαής πόθος όλου του αθλήματος να συμμετάσχει η Εθνική ομάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση και θα ήταν ευχής έργο να το καταφέρουμε. Προσωπικά ονειρεύομαι μία Εθνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο, με ακόμη περισσότερους νέους αθλητές. Φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η προοπτική, αρκεί και αυτοί οι ίδιοι οι νεότεροι αθλητές να δουλέψουν και να καταλάβουν ότι, όταν έρχονται στην Εθνική, θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι. Επίσης θέλω μια Εθνική ομάδα που χρόνο με το χρόνο θα γίνεται περισσότερο η επίσημη αγαπημένη όλου του αθλήματος. Νιώθω ότι η Εθνική μπορεί να βρει πλέον λύσεις σε κάποιες θέσεις που στο παρελθόν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό όμως δεν τελειώνει ποτέ, η διαδικασία της παραγωγής αθλητών στα σωματεία και στις Εθνικές των μικρότερων ηλικιών θα πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα όλων».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ