ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ελλάδα και Βουλγαρία με 25 εθελοντικές ομάδες στην άσκηση «Αιγίς 2022»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | | | |
Ασκηση «Αιγίς 2022»
Η διάσωση μαθητών από σχολεία μετά από σεισμό, ο απεγκλωβισμός ατόμων από τροχαία ατυχήματα, οι έρευνες σε ορεινή περιοχή με τη χρήση σχοινιών και διάσωσης στο νερό, αλλά και η διαχείριση καταυλισμού θυμάτων από φυσικές καταστροφές ήταν ορισμένες μόνο από τις δράσεις της άσκησης «Αιγίς 2022», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, και στην οποία συμμετείχαν 25 εθελοντικές ομάδες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


Η 11η άσκηση εθελοντικών οργανώσεων «Αιγίς 2022» διοργανώθηκε το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου, από τον δήμο Θέρμης και τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας του δήμου, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας» και την υποστήριξη του «Δικτύου για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών».

Στο Φράγμα υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το κοινό, που έσπευσε να παρακολουθήσει όσα διαδραματίζονταν στο πλαίσιο της άσκησης, είτε ζωντανά, σε δράσεις οι οποίες εκτυλίσσονταν σε κοντινή απόσταση, είτε μέσα από μεγάλες γιγαντοοθόνες, όταν αφορούσαν επιχειρήσεις σε δασική ή άλλη περιοχή.
Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλες τις ομάδες των εθελοντών που συμμετείχαν στην άσκηση και αναφέρθηκε στη σημαντική αποστολή τους. «Οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας και ειδικότερα του δήμου, καθώς δρουν και υποστηρίζουν δράσεις και παρεμβάσεις έκτακτης ανάγκης για την εκπλήρωση της αποστολής τους, στο πλαίσιο των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο», τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, ο οποίος συντόνισε τη διοργάνωση, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για το επίπεδο ετοιμότητας των μελών των εθελοντικών ομάδων, όσο και για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς τις διάφορες δράσεις της άσκησης παρακολούθησαν περισσότερα από 3.500 άτομα.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε ο δήμος Θέρμης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ