ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ιnfinity: Τι θα περιλαμβάνει η Κυπριακή συμφερόντων επένδυση στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | | |
Ιnfinity
Προχωρά με γοργούς ρυθμούς άλλη μια επένδυση ξενοδοχειακού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης στην Αργολίδα.

Πρόκειται για την τουριστική επένδυση με την επωνυμία ‘’Infinity’’, την οποία ‘’τρέχει’’ η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Utherton Ltd, η οποία εδρεύει στη Λευκωσία με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.

Το εν λόγω έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής. Η δε έκταση στην οποία θα κατασκευαστεί είναι επιφάνειας 75 περίπου στρεμμάτων και η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 13.554 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών, το οποίο έκανε έναρξη λειτουργίας το 1973, ζώντας αρκετά χρόνια δόξας και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως και το 2009, οπότε και έκλεισε οριστικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου, τη στιγμή που στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η αντίστοιχη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αυτές οι δύο εγκρίσεις επιταχύνουν τον δρόμο προς την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την έναρξη των έργων.

Η συγκεκριμένη περιοχή αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τους τελευταίους μήνες ‘’μήλον της έριδος’’ για επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Πέρα από την μεγάλη επένδυση της Dolphin Capital, συμφερόντων του Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή γηπέδου γκολφ, για το οποίο πρόσφατα ελήφθη η σχετική αδειοδότηση, υπάρχει σε διαδικασία προετοιμασίας και επένδυση από πλευράς Σαουδαράβων επιχειρηματιών, αλλά και από πλευράς της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Everty, η οποία αναπτύσσει στην περιοχή πολυτελείς βίλες προς ενοικίαση συνοδευόμενες από high end υπηρεσίες όπως σεφ, spa κλπ, με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας το 2023.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ