ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Α.Πουλάς από την 10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι: Χρειάζεται χάραξη στρατηγικής για το ελαιόλαδο

Α.Πουλάς στη 10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι:
Ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  στις εκδηλώσεις για την 10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι. Κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά μας προϊόντα και αποτελεί κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν με θετική επιρροή στο Εμπορικό Ισοζύγιο.
Στην Ερμιονίδα παράγεται εξαιρετικής ποιότητας φημισμένο παρθένο ελαιόλαδο το επονομαζόμενο ΠΟΠ ελαιόλαδο Κρανιδίου με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Όμως ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της ελαιοκομικής περιόδου και της συγκομιδής των καρπών οι ελαιοπαραγωγοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα στα οποία η κυβέρνηση δεν δίνει τις απαραίτητες λύσεις.
Το κόστος παραγωγής και ενέργειας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, εξανεμίζει τα εισοδήματα των παραγωγών και προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον.
Στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής έρχεται να προστεθεί φέτος και η αύξηση στα δικαιώματα των ελαιοτριβείων από 10% σε 12% καθώς και οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους
 
Η έλλειψη εργατών γης αποτελεί επίσης ένα μεγάλο «αγκάθι» στη διαδικασία συγκομιδής των ελιών και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις των αγροτών για εύρεση λύσης δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί.
Στο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η φετινή γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του η απάντηση είναι η χάραξη μίας στρατηγικής για το ελαιόλαδο που θα αποτρέπει τη νοθεία και τις παράνομες ελληνοποιήσεις του προϊόντος, θα προάγει την τυποποίησή του, θα προωθεί την μεταποίηση με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Νόμου, θα συνδέει το εξαιρετικό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο με τον τουρισμό, θα το προβάλει τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο με την υποστήριξη δράσεων προβολής και προώθησης και θα προστατεύει παραγωγούς και καταναλωτές από αθέμιτες πρακτικές.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ σήμερα εδώ στη 10η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου και να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες τοπικούς παραγωγούς για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ