ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

1η Νοεμβρίου: "Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:53:00 μ.μ. |
Δώρο ζωής
Η 1η Νοεμβρίου έχει οριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ως "Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης" με στόχο τόσο ώστε να αποτίσει ένα φόρο τιμής στους αποβιώσαντες αλλά και στους εν ζωή δότες οργανων, όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη Δωρεά Οργάνων. 

Μιας πράξης απαραίτητης για την διενέργεια Μεταμόσχευσης ενός οργάνου το οποίο πάσχει από ανεπάρκεια τελικού σταδίου (καρδιά, νεφρούς, ήπαρ κ. λ. π.).
 
Την προηγούμενη διετία, όπου η πανδημία του κορονοϊού ήταν σε έξαρση, η διαδικασία της Μεταμόσχευσης ήρθε σε δεύτερη μοίρα συνέπεια της έλλειψης κατάλληλων μοσχευματων. Επίσης, και η διάδοση της ιδέας για τη Δωρεά Οργάνων δεν μπόρεσε να βρει πρόσφορο έδαφος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η κρισιμότητα της κατάστασης. Παρόλα αυτά, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσεων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και με τη συνεργασία διακεκριμένων επιστημόνων εκπόνησε ένα Εθνικό Σχέδιο Μεταμοσχεύσεων το οποίο θα συμβάλει στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των Μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.
 
Επιπλέον, ο Ε. Ο. Μ. έχει εισάγει στα Σχολεία δύο Προγράμματα με πλούσιο εποπτικό υλικό που αφορούν στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και εφήβους. Το κάθε Πρόγραμμα απαιτεί την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από το Διευθυντή της κάθε Σχολικής Μονάδας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων όπου θα δηλώνει την επιθυμία του να διεξαχθεί το εν λόγω Πρόγραμμα στους μαθητές του. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδικτυακής παρουσίασης διάρκειας 50' που θα πραγματοποιείται από 19/10/2022 έως και 10/5/2023, το οποίο υλοποιείται από τον Ε. Ο. Μ. και το Υπουργείο Υγείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Για περισσότερες πληροφορίες στο education@onassis.org

Επίσης, στην ιστοσελίδα www.eom.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη Δωρεά Οργάνων και τη Μεταμόσχευση, καθώς και όλους τους πρόσφορους τρόπους εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.
 
Σε τοπικό επίπεδο, ο Σύλλογος νεφροπαθών και συμπαραστατών τους του Νόμου Αργολίδας πραγματοποιεί διάφορες δράσεις όπου ενημερώνει του πολίτες για τη σημασία της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων, ενώ στα γραφεία μας επί της οδού Βασ. Σοφίας 2, στο Άργος μπορείτε να ενημερωθείτε για τα παραπάνω θέματα και να προμηθευτείτε και τις αιτήσεις δωρητή Οργάνων. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2751024736 και 6948270818 κ. Ντρούλια - Παρασκευοπούλου Ιωάννα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ