ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Το Συμβουλευτικό κέντρο Τρίπολης του ΚΕΘΙ στο 3ο ΓΕΛ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 μ.μ. | |
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στα πλαίσια των παρεμβάσεων του ενδοσχολικού θεσμού τού Συμβούλου Σχολικής ζωής, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τις εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης του ΚΕΘΙ κα Τσαούση Θεοδώρα, Σύμβουλο Ψυχολογικής και Εργασιακής στήριξης και κα Μητροπούλου Ελένη, Σύμβουλο Νομικής Στήριξης.
Με τις εισηγήσεις τους, η σχολική κοινότητα ευαισθητοποιήθηκε για το πάντα επίκαιρο θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: To παιδί ως θύμα - Το παιδί ως παρατηρητής» και ενημερώθηκε για το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα παιδιά έως 18 ετών, καθώς έχει αποσαφηνιστεί και ποινικοποιηθεί η κάθε είδους κακοποίηση εις βάρος τους .
Τέλος οι εισηγήτριες γνωστοποίησαν τρόπους και φορείς στους οποίους μπορεί να καταφύγει α. το παιδί-θύμα, ώστε να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση αλλά και β. όποιος αντιλαμβάνεται να τελείται κακοποιητική πράξη εις βάρος ανήλικου.
Τέτοιοι φορείς πέρα από 1. την Αστυνομία και 2. Εισαγγελικές Αρχές είναι 3. το Chat1056 , 4. η Συμβουλευτική Τηλεφωνική γραμμή 116111 του «Χαμόγελου του Παιδιού» και 5. ο Συνήγορος του Παιδιού με τη γραμμή για παιδιά 800.11.32000.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ