ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ο Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους και του Λυκείου Ελληνίδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. |
Φλέσσα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθη στην εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους και του Παραρτήματος Άργους του Λυκείου Ελληνίδων με θέμα «1922-2022: Ο Αντίκτυπος ενός ξεριζωμένου Ελληνισμού». Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους και το Παράρτημα Άργους του Λυκείου Ελληνίδων για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση αυτής της αξιόλογης εκδήλωσης.

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή πρέπει να λειτουργήσει για όλους μας ως αφορμή περισυλλογής και αναστοχασμού, αλλά και αποφασιστικότητας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη των ιστορικών γεγονότων και των μαρτύρων του Γένους μας, καθώς και της ανεκτίμητης πολιτιστικής και κοινωνικής παρακαταθήκης των Μικρασιατών Ελληνίδων και Ελλήνων που ως πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στις νέες πατρίδες.

Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια εποχή που η τουρκική πλευρά απολύτως συνειδητά εντείνει την επιθετικότητά της αμφισβητώντας μέχρι και την εδαφική μας ακεραιότητα, οφείλουμε να διδασκόμαστε από την ιστορία μας ώστε να χαλυβδώνουμε τη βούλησή μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα και μαζί μ’ αυτήν και το διεθνές δίκαιο, την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό.

Υπό το πρίσμα αυτό, η εκδήλωση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες αλλά και σ’ εκείνους που μέσα από τη στάχτη της καταστροφής και την τραγωδία της προσφυγιάς βρήκαν τη δύναμη να ριζώσουν στην μητέρα Ελλάδα, να δημιουργήσουν και να προκόψουν για να αναδειχθούν γρήγορα σε πρωταγωνιστές της πνευματικής και οικονομικής ζωής της χώρας μας. Και βεβαίως, η εκδήλωση αυτή είναι ταυτόχρονα μια υπενθύμιση του χρέους της δικής μας γενιάς να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της ιστορίας και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά την επανάληψη αυτής της τραγωδίας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης και να ευχηθώ καλή συνέχεια στις πολύτιμες πρωτοβουλίες σας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ