ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για 5.000 εργάτες γης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | | |
Συγκομιδή ελιών
Η χθεσινή κυβερνητική αποστολή στην Αίγυπτο είχε και άλλες συμπληρωματικές συμφωνίες, πέρα από τη Συμφωνία για την Έρευνα και Διάσωση στις περιοχές που οριοθετεί η συμφωνημένη ΑΟΖ.


Μία απ’ αυτές είναι η συμφωνία που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για 5.000 εργάτες γης, προκειμένου να πιάσουν δουλειά στις εποχιακές αγροτικές εργασίες (ελιές, πορτοκάλια κ.λπ.).

Η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα προσωπικού, κάτι που φάνηκε και στη φετινή συγκομιδή σε Αργολίδα, Ημαθία και Χαλκιδική. Πάντως, η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών δείχνει και το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου.

«Με τον ομόλογό μου Ihab Nasr υπογράψαμε Συμφωνία για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης. Καλύπτουμε ανάγκες του αγροτικού τομέα. Εμβαθύνουμε τις σχέσεις. Πρότυπο συνεργασίας με τρίτες χώρες στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», έγραψε στο twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πάντως, οι μετανάστες φεύγουν από την χώρα μας γιατί βρίσκουν καλύτερα μεροκάματα, απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες νομιμοποίησης και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ