ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Αντίθετοι οι έμποροι της Πελοποννήσου για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. |
ΟΕΕΣΠ
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) σας ενημερώνει σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α’), που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία μας είναι ενάντια σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης γιατί στην αρχή της εβδομάδας με νόμο του κράτους καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά και οι Κυριακές που συνόδευαν αυτές, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα όφελος για τον επιχειρηματία αλλά και για τον καταναλωτή. Προτρέπουμε λοιπόν τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη μας να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ . Δεν είναι δυνατόν να παίξουμε το παιχνίδι των αλυσίδων και των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αφού πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Έχουν γίνει αμέτρητοι αγώνες για τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας. Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας για ακόμα μια φορά απαιτεί συνταγματική κατοχύρωση των 3 Κυριακών το χρόνο. Εφιστούμε την προσοχή των εμπορικών επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Βαγενάς

Ο Γεν. Γραμματέας
Αντώνιος Καλοθέου




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ