ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:58:00 π.μ. | |
Εξέγερση φοιτητών 1973
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας χαιρετίζει και τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας αποτελεί σύμβολο των δημοκρατικών διεκδικήσεων για ισονομία , κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη .

Όλα όσα πρεσβεύει το Πολυτεχνείο αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα όπου βιώνουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες μέσω της πανδημίας της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης , με επιπτώσεις στην υγεία στην οικονομική και κοινωνική ζωή όλων μας , όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές δημοκρατικές αξίες καταστρατηγούνται , κλονίζοντας τα δημοκρατικά θεμέλια και απειλώντας την κοινωνική συνοχή .

Η 17η Νοέμβρη δεν εξαντλείται σε έναν επετειακό εορτασμό, αντιθέτως εμπνέει διαχρονικά εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα που μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τους συλλογικούς αγώνες διεκδικώντας δυναμικά τη δημιουργία ενός αληθινά κοινωνικού κράτους, με όλα εκείνα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν μια πραγματική δημοκρατία , η οποία δεν θα αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, θα προστατεύει τα ατομικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, θα εξαλείφει τις διακρίσεις πάσης φύσεως και θα στοχεύει όχι στο ατομικό αλλά στο εθνικό , κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον.

Σήμερα εξακολουθούμε να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τη μνήμη τους και την προσφορά τους στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στην κοινωνική πρόοδο και στην ανεξαρτησία. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, χωρίς διχασμούς, πόλωση και τεχνητές συγκρούσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ