ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Οδοιπορικό από το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:54:00 π.μ. | |
Πάρκο Κολοκοτρώνη
Η πόλη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική Επανάσταση, με την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Κάθε δρομάκι, στενό και κτίριο στην παλιά πόλη κρύβει αφηγήσεις και μυστικά από την περίοδο του ’21 μέχρι σήμερα.

 Γι’αυτό στα πλαίσια της έμφασης στην τοπική ιστορία οι υπέροχοι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου.
Θέμα: "Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας" Σταθήκαμε με περιέργεια και σεβασμό στα κτίρια ,στα γλυπτά ,στα στενά,στους πίνακες ζωγραφικής,στα αντικείμενα ,τις φορεσιές,τα πρόσωπα και τα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους ως αποτέλεσμα των μηνυμάτων της Γαλλικής Επανάστασης και του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.
Οι μαθητές μας απόλαυσαν την περιήγηση σε κομβικά σημεία της παλιάς πόλης συνέδεσαν το παζλ της τοπικής με την εθνική ιστορία και φυσικά στο τέλος ψυχαγωγήθηκαν ως επιβράβευση.

Εργασίες και φυλλάδια για τη μεταγνώση θα συμπληρωθούν στο σχολείο . Ευχαριστούμε την κα Κασσιανή μουσειοπαιδαγωγό του προγράμματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ