ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας: Ανάγκη ενίσχυσης των καστανοπαραγωγών του Πάρνωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. | |
Κάστανα
O Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Η παραπάνω επιστολή έρχεται ως συνέχεια των δύο προηγούμενων που είχαν αποσταλεί το 2020 και το 2021 και των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ του Δημάρχου, των Υπουργών και του Προέδρου του ΕΛΓΑ.

Για ακόμη μια φορά γνωστοποιείται το πόσο σημαντική είναι για τις ορεινές Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η παραγωγή του κάστανου μιας και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος των κατοίκων και τις επιπτώσεις που επιφέρει η μη ζήτηση από τους εμπόρους της φετινής παραγωγής.

Από την πλευρά του ο Δήμος σε συνεργασία πάντα με τους παραγωγούς έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς, της μελάνωσης καθώς και της φαιάς σήψης. Κατόπιν όλων των ενεργειών και ύστερα από τρία χρόνια μηδαμινής παραγωγής τα δέντρα φέτος έδωσαν μια ικανοποιητική παραγωγή.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών μας. Με την παραπάνω επιστολή για ακόμη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη ενίσχυσης των καστανοπαραγωγών του Πάρνωνα. Σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να επεκταθεί η καλλιέργεια καστάνου».

Η επιστολή αναφέρει:

  

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ