ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Τάσος Τόκας: Ποιος δεν θέλει να παρευρίσκομαι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | |
Τάσος Τόκας
Σε σημερινή του ανάρτηση σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ξεπερνάει τα όρια για μία ακόμη φορά.

Πιστός στην συνήθεια ο κ. Γεωργόπουλος να απαντάει με υβριστικό και επιθετικό ύφος, ιδιαίτερα απέναντί μου, δείχνει πραγματικά την αδυναμία να απολογηθεί στους δημότες για τις λανθασμένες ενέργειές του, με τρόπο που αρμόζει.

Φαίνεται ότι τον πείραξε πολύ το άρθρο μου για τον άστοχο χειρισμό του, στον τομέα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ερμιονίδας. Πως να μην τον πειράξει με αυτά που γίνονται!!

Καταρχήν να του πω πως σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχω ζητήσει από τους αρμόδιους να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια ημέρες που δεν εργάζομαι τα απογεύματα. Κάποιος λοιπόν που σέβεται το ωράριο των καταστημάτων του Κρανιδίου δεν θα έκανε τα συμβούλια αυτές ειδικά τις ημέρες!! Του υπενθυμίζω ότι τα 2 τελευταία συμβούλια έγιναν Τρίτη και Παρασκευή απόγευμα, ημέρες εργάσιμες.

Ποιος λοιπόν δεν θέλει να παρευρίσκομαι στις συνεδριάσεις του ανώτερου θεσμικού οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας;

Ρίχνοντας συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα δεν απαντά όμως επί της ουσίας.

Ας μας απαντήσει λοιπόν:

1) Γιατί βάζει την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων των μαθητών της Ερμιονίδας στη ζυγαριά των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου; Είναι ορθό να αποφασίζει την εργασία των καθαριστριών σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, πράγμα που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στη ζωή και την καθημερινότητά τους και ταυτόχρονα να αναθέτει σε ιδιώτη την κάλυψη τυχόν έκτακτης ανάγκης στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων;

2) Με ποία αρμοδιότητα η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας καλύπτει εργατοώρες σχολικών καθαριστριών και σύμφωνα με ποια νομοθεσία;

Είναι δηλαδή νόμιμη η διαδικασία μέσω της οποίας η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης στις 27/10/2022, δηλαδή δύο μόλις μήνες μετά την πρόσληψη 20 σχολικών καθαριστριών στα τέλη Αυγούστου, προχώρησε στην ανάθεση έκτακτων εργασιών καθαριότητας σχολικών κτιρίων σε ιδιώτη;

3) Γνωρίζει μήπως ο Δήμαρχος ποιος κάνει τον προγραμματισμό για τις προσλήψεις και το ωράριο εργασίας των σχολικών καθαριστριών; Τον κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας ή η σχολική επιτροπή;

Για το θέμα θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να ελγχθεί η νομιμότητα.

Επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσω να μας προσκομίσει η αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του Δήμου Ερμιονίδας, τον αριθμό των ημερών απο κανονικές ή αναρρωτικές άδειες που θα χορηγηθούν στις σχολικές καθαρίστριες από την έκδοση της απόφασης για την ανάθεση των εργασιών έως το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα παρακολουθήσω τον Δήμαρχο στην συνεχιζόμενη προσπάθειά του να απαξιώσει τον δημόσιο λόγο και θα συνεχίσω όπως πάντα να ασκώ τις αρμοδιότητες μέσα από το θεσμικό ρόλο που μου έχουν δώσει οι δημότες.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ