ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η ακρίβεια στα καύσιμα έχει ακινητοποιήσει τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη - Ψάρια από την Τουρκία θα κατακλύσουν την αγορά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | | | |
Τσιπούρες - Μπαρμπούνια
SOS εκπέμπει η μέση αλιεία καθώς οι επαγγελματίες ψαράδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα λόγω του ενεργειακού κόστους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Center Tv, εάν δεν βγουν οι μηχανότρατες δεν θα υπάρχουν ψάρια στην αγορά. Οι αλιείς φοβούνται ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει μόνιμη, λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, ενώ στην Καβάλα ενδεικτικά τα μισά αλιευτικά σκάφη του στόλου που διαθέτει η περιοχή έχουν σταματήσει την δραστηριότητα τους.

Μάλιστα οι αλιείς υποστηρίζουν ότι, το τελευταίο διάστημα έχουν απογειωθεί τα έξοδα της ψαριάς, ωστόσο τα έσοδα τους μειώνονται, καθώς έχει διπλασιαστεί το κόστος για να βγει ένα σκάφος από το λιμάνι.

Επίσης οι ίδιοι αλιείς τονίζουν πως εάν δεν βγουν για ψάρεμα, αυτό θα έχει κόστος στο καταναλωτή, κόστος στην αγορά, γιατί δεν θα υπάρχει επάρκεια ψαριών, δεν θα υπάρχει επάρκεια αλιευμάτων θα υπάρξει αύξηση και στις εισαγωγές, ενώ τα τουρκικά ψάρια θα κατακλύσουν την αγορά, αφού οι τούρκοι ψαράδες καρπώνονται τα αλιεύματα από την θαλασσα του αιγαίου. 

 Αυτό που ζητούν από τη πολιτεία είναι τουλάχιστον να δοθεί επιδότηση για τα έξοδά τους, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή αλιευτική σεζόν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ