ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Τα Εισόδια της Θεοτόκου: Αναβίωσε το έθιμο με τα πορτοκάλια στη Ν.Τίρυνθα Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. | | | |
Ιερέας
Με κάθε λαμπρότητα γιορτάζεται η Θεομητορική εορτή των Εισοδιών της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.
Την παραμονή της εορτής Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Φρίμη ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Τον εορταστικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Α.Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, οι Αντιδήμαρχοι Π.Λέντζος, Κ. Ρούτουλας και Ν. Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν.Τίρυνθας Δ.Κυριακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γ. Χατζόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κα.   
Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια και για αυτό οι κάτοικοι την ονομάζουν και Παναγία η πορτοκαλούσα.
Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια και στολίζουν με αυτά το ναό.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου πέριξ του χωριού προς ευλογία των κατοίκων και του τόπου.
Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς ,τους πολιτικούς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.
Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας πρόσφερε χυμούς και γλυκίσματα έχοντας ως βασικό συστατικό, το κύριο προϊόν της Τίρυνθας, το πορτοκάλι, στα οποία την παρασκευή τους είχε αναλάβει το τμήμα Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής μαθητείας Αργολίδας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου Νέου Ροεινού "Αγία Μαρίνα" (με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κύριο Ιωάννη Μητροβγένη).
Ανήμερα της εορτής 21 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα ψαλλεί η ακολουθία του όρθρου και θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ