ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ναύπλιο: Ομιλία με θέμα «Η εγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | | |
Μικρασιατική καταστροφή
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard, θα μιλήσει η Κλειώ Γκουγκουλή, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Αφυπηρετήσασα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας -Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα: «Η εγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής».

Η ομιλία παρακολουθεί την εγκατάσταση και την πορεία της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής στο διάστημα από το 1924 μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα. 

Θα συζητηθούν οι σχέσεις των προσφύγων με τους ντόπιους πληθυσμούς, η προσφυγική ταυτότητα και η πορεία της ανάπτυξης και μετατόπιση των ορίων ανάμεσα στις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν την περιοχή στο παραπάνω διάστημα. 

Ιδιαίτερη τέλος αναφορά θα γίνει στην έκφραση των αντιθέσεων μεταξύ γηγενών-προσφύγων και αργότερα μεταξύ Φωκιανών-ξένων όπως αυτές εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή και ιδιαίτερα στο παιχνίδι των παιδιών της Φώκαιας στα τέλη του 20ού αιώνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ