ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εξαιρετική παράσταση στο Άργος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | | |
Θέατρο
Ο Δήμος Φυλής ένωσε τη φωνή του με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και μέσω του Συλλόγου NAMASTE και της θεατρικής του ομάδας PRAXEIS 11+1 βροντοφώναξε το μήνυμα «ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στην ιστορική και πολιτιστική πόλη του Άργους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.

Στην πολυμορφική παράσταση παραβρέθηκαν δεκάδες ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και δημότες Φυλής που στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια να σπάσει επιτέλους η σιωπή των κακοποιημένων γυναικών.
Στα μπροστινά καθίσματα ο πάντα υποστηρικτικός σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής Γιώργο Μαυροειδή, έχοντας δίπλα τους τον φιλόξενο οικοδεσπότη τους, Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Δήμου Άργους Μυκηνών κο Παναγιώτη Σκούφη.

Η θεατρική παράσταση εμπλουτισμένη με μονόπρακτα, video, υποκριτικά σχήματα, παρουσιάσεις στατιστικών στοιχείων, θεατρικές αφηγήσεις, χορικό, μουσικοκινητικά δρώμενα, τραγούδια και νότες πιάνου έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε τα χειροκροτήματα. Ο σκοπός της να καθρεφτίσει αλήθειες που αφορούν στην γυναίκα μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα επετεύχθη αναμφισβήτητα.
Όπως είχαν δεσμευτεί κι οι συντελεστές, μέσω της παράστασης αναδείχτηκαν θέματα όπως η θέση και οι ρόλοι της γυναίκας στην παλαιότερη αλλά και την σύγχρονη εποχή, η κακοποίηση που δέχεται, τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην βία που της ασκείται, η ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα. Στην ολοκλήρωση της παράστασης ακούστηκε, όντως, βροντερή η ΦΩΝΗ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που στα διάφορα στάδια της ζωής της διεκδικεί τα δικαιώματα και την έκφραση της αλήθειας της.

Την παράσταση σκηνοθέτησε η Ελένη Κολιού και τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ιωάννης Νανόπουλος. Στο πιάνο ήταν ο Ανδρέας Μπογάς και στην τεχνική επιμέλεια ήχου και φωτισμού οι Κώστας Τσεβόπουλος και Κώστας Ηλιόπουλος.
Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν, με την σειρά που εμφανίστηκαν οι εναλλακτικοί ηθοποιοί : Νίκος Τοτόμης, Γιώτα Γκλιάτη, Νίκη Γιαννή, Μαρία Σκαματζούρα, Ειρήνη Ντούζου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, Κώστας Κάγκας, Δήμητρα Μαυροειδή, Έφη Σαραντοπούλου, Βασίλης Βασιλάρας, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού. Επιμέλεια κειμένων έκαναν οι Ελένη Κολιού και Ιωάννα Λιόση.
Ο Δήμαρχος Φυλής κος Παππούς μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κο Σκούφη και τον Πρόεδρο κο Μαυροειδή μοίρασαν, με την ολοκλήρωση της παράστασης, κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλους τους συντελεστές δίνοντας τα συγχαρητήριά τους για το άριστο έργο και την εμφάνισή τους. Τόνισαν, δε, έκαστος στον λόγο του, τη σημαντικότητα της συνεργασίας Δήμων διαφορετικών Περιφερειών με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας και των πολιτών μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Namaste κα Ιωάννα Λιόση ευχαρίστησε θερμά όλους τους παραβρισκόμενους, τους επίσημους για την τιμητική τους παρουσία, τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ για την άφθονη κι όμορφη φιλοξενία και φυσικά τον πάντα ευαισθητοποιημένο Δήμο Φυλής για την στήριξη του Συλλόγου σε τέτοιου είδους πρωτοπόρες κι εναλλακτικές πρωτοβουλίες, που είναι και ο ευρύτερος σκοπός του συλλόγου Namaste.
Σύμφωνα με την Κα Λιόση «Namaste σημαίνει Εγώ και Εσύ είμαστε Ένα και σήμερα Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι Είμαστε Ένα και έχουμε μια Ενωμένη Δυνατή Φωνή ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος των Γυναικών!!!»
Δώρο του Συλλόγου NAMASTE προς όλους τους παραβρισκόμενους ήταν μια όμορφη αναμνηστική καρτ ποστάλ με την εικόνα της αφίσας της παράστασης και μηνύματα για την Γυναίκα!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ