ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός εκπροσώπησε τη Βουλή στις εκδηλώσεις για την Ημέρα των Αγνοουμένων στην Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | |
Τιμητική εκδήλωση
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Ημέρα των Αγνοουμένων στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου και τον Επίτροπο της Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, μέλη της Κυπριακής Βουλής και εκπροσώπους των Επιτροπών Αγνοουμένων Κύπρου και Ελλάδας.
Ακόμη, ο κ. Ανδριανός παρακολούθησε συνεδρίαση της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για το θέμα των Αγνοουμένων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αποκαλύφθηκαν στο μνημείο του Αγάλματος της Μάνας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας πλάκες με τα ονόματα των Αγνοουμένων.
Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα, των μελών του Κοινοβουλίου και των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.
Τιμούμε σήμερα, την Εθνική Ημέρα Αγνοουμένων της Κύπρου. Τιμούμε, Κύπριοι και Ελλαδίτες, τα παλικάρια, τους ήρωες και εθνομάρτυρές μας.

Τιμούμε παράλληλα τους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων που επί δεκαετίες ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, καθώς η συχνά παρελκυστική στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παλικάρια τους, τα παλικάρια μας, να αποχαιρετήσουν όπως αρμόζει και δικαιούνται τους νεκρούς τους.
Θέλω γι’ αυτό, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων να διαβεβαιώσω τις μάνες και τις αδερφές, τους γιους και τις κόρες, τους συγγενείς και φίλους των αγνοουμένων από την Κύπρο και την Ελλάδα που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ότι το ενδιαφέρον μας παραμένει σταθερό και αμείωτο.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συνδράμει έμπρακτα την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε αυτή η τραγωδία να βρει επιτέλους τη λύση που αρμόζει.

Πρόκειται για ένα καθαρά ανθρωπιστικό ζήτημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με το ιερό δικαίωμα των οικογενειών να γνωρίζουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Και είναι ταυτόχρονα ιερό χρέος και υποχρέωσή μας.
Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι εδώ δεν χωρά καμία άλλη συγκυριακή στάθμιση, ούτε μπορεί να συνεχιστεί η τουρκική τακτική της μη παροχής πρόσβασης στα στρατιωτικά της αρχεία, της κωλυσιεργίας και της παρεμπόδισης του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων ως προς τις έρευνες επί του εδάφους.
Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια, συνεχίζουμε τον αγώνα με τη σκέψη μας σταθερά προσηλωμένη στους Αγνοούμενους μας Ελληνοκυπρίους και Ελλαδίτες, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στην Πατρίδα.
Ας είναι αιώνια η μνήμη των ηρώων του Έθνους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ