ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Κίνδυνος απένταξης έργων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου στους Δήμους Άργους - Μυκηνών, Καλαμάτας, Κορίνθου και Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | |
Σύσκεψη Νίκα
Σε πορεία απένταξης βρίσκονται αρκετά έργα των Δήμων Αργους – Μυκηνών, Καλαμάτας, Κορίνθου και Ναυπλιέων, αν οι συγκεκριμένοι δήμοι δεν τα “τρέξουν” και δεν προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες υλοποίησής τους. Πρόκειται κυρίως για έργα του ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) αλλά και της ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και λιγότερο για έργα υποδομών.

Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση εργασίας που είχε, σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, με τον προϊστάμενο και στελέχη της διαχειριστικής αρχής και με τους δημάρχους Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο που συμμετείχε διαδικτυακά, τον αντιδήμαρχο Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγο και την εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπλιέων από το Τμήμα υδραυλικών – εγγειοβελτιωτκών έργων Ολγα Καρδαράκου, ενώ παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος. Οι εν λόγω 4 δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ολοκλήρωση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία των έργων που παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην απορρόφηση των πόρων, δόθηκαν συστάσεις για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησής τους και αν δεν έχει σημειωθεί πρόοδος μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, που θα επαναληφθεί η σύσκεψη, τα έργα θα απενταχθούν.

Αναφορικά δε με την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, στην Καλαμάτα, δόθηκε η οδηγία ότι προκειμένου να είναι λειτουργικό το -χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- εν λόγω έργο θα πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της σχετικής μελέτης, η οποία αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε πως στο νέο ΠΕΠ 2021 – 2027 δεν θα ενταχθεί έργο που δεν θα έχει απολύτως ώριμη μελέτη και πλήρη φάκελο και δεν θα υπάρχει πολιτική παρέμβαση για ένταξη κάποιου έργου. Επεσήμανε δε, πως στα έργα ΒΑΑ θα ενταχθούν νέοι δήμοι που δεν υπήρχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα, όπως οι Δήμοι Σπάρτης, Τρίπολης, Κορίνθου και Λουτρακίου.

Τα έργα που απασχόλησαν τη συνάντηση, μπορείτε να τα δείτε εδώ: ΘΕΜΑΤΑ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ