ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία το Φυσιολατρικό Αντάμωμα στη Κρύα Βρύση Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | |
εθελοντές
Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και εξωραϊστικό Σύλλογο φίλων Κρύας Βρύσης "Ο Κτενιάς", διοργάνωσαν στα πλαίσια δράσεων στην Κρύα βρύση την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στα μονοπάτια του όρους Κτενιά στα όρια των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας. 
Το πλέον παραδοσιακό αντάμωμα με τους φυσιολάτρες ορειβάτες φίλους του συλλόγου μας. Που φέτος ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του φίλου και συνοδοιπόρου μας "Γεωργίου Κακολύρη" & "Στην Δωρεά Οργάνων" που ο ίδιος μας δίδαξε το δώρο της ζωής προς τους συνανθρώπους μας.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, σκοπός μας ήταν να γνωρίσει, όσο περισσότερος κόσμος γίνεται την Δωρεά Oοργάνων ώστε να γίνει εθελοντής.
Ξεκινήσαμε με τον εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κρύα Βρύση, όπου έγινε αρτοκλασία για την Υγεία των Ληπτών μεταμοσχευμένων και μνημόσυνο στην μνήμη του φίλου και συνοδοιπόρου Γεωργίου και όλων των Δυτών μεταμοσχευμένων.
Στην συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Κρύας Βρύσης όπου μας προσφέρθηκε ζεστό τσάι, φρυγανιές, μέλι, και μαρμελάδα από κούμαρα της περιοχής και φτιαγμένη από τις γυναίκες του χωριού.
Μετά το πρωινό η εκκίνηση των διαδρομών, ξεκίνησε με πρώτους τους Δρομείς, με διαδρομή Κρύα Βρύση- Τουρνίκι_ Κρύα Βρύση. Ακολούθησαν οι πεζοπόροι με κυκλική διαδρομή μέσα από τις κουμαριές, τα δέντρα, θάμνους, και πηγές.

Αφού τερματίσαμε και ξεκουραστήκαμε ενημερωθήκαμε από τον Κυρ. Δημήτρη Μαγγίνα, την Νεκταρία για το τι είναι η Δωρεά Οργάνων, και πως μπορεί να γίνει. Μας καθήλωσαν και συγκίνησαν με τον τρόπο που μας περιέγραψαν την δική τους ιστορία. Ώστε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν Δότες σήμερα. Η συγκίνηση έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τον λόγο της συζύγου του Γιώργου Κακολύρη, Φανή.
Το γεύμα μας άρχισε αμέσως μετά με την παραδοσιακή φασολάδα, το βραστό, και τον τραχανά που μας πρόσφεραν τα μέλη και οι φίλοι του Ι.Φ.Σ.Α και ΚΤΕΝΙΑ. Καθώς και με ότι ο καθένας είχε προμηθευτεί και για να ψήσει στις διαθέσιμες ψησταριές.

Το γλέντι μας με τους παραδοσιακούς χορούς μας κράτησε πολλούς από εμάς μέχρι το σούρουπο. Αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχοι μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά :
_Τον πάτερ Εμμανουήλ τους ψάλτες Τάσο, Μάριο και Παναγιώτη. Τον επίτροπο Τάσο και την Κυρ Σοφία Καπετάνου
_Τον Δημήτριο Μαγγίνα που ήταν κοντά μας για να μας δώσει να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να γίνει κάποιος Δότης. Υπενθυμίζοντάς μας ότι πως τα «ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑΒΟΝΤΑΙ»
_Την Νεκταρία για τον ίδιο λόγο και καθώς συμπολίτισσα μας, μας επηρέασε πιο ουσιαστικά.
_Την οικογένεια του φίλου Γιώργου που ήταν αυτήν που μας έδωσε το ερέθισμα για την αφιέρωση της δράση μας φέτος.
_Τον Δημήτριο Λαθούρη για την διάνοιξη των μονοπατιών.
_ Το φωτογραφείο «Φωτοσύνθεση» για την κάλυψη και προώθηση της εκδήλωσης, και τα υπέροχα αυτοκόλλητα.
_ Το κατάστημα με παραδοσιακά χωριάτικα ζυμαρικά του Αναστάσιου Μάλλιου για τον υπέροχο τραχανά.
_Τους μάγειρες μας Κωνσταντίνο Νικολόπουλο & Γρηγόρη Νικολακόπουλο. Την Γιάννα Λαθούρη, Γιώργο Νικολόπουλο, Μαρία Μήτσουλα, Παναγιώτα & Λέτα Γκιουλέ, την Βασιλική και Φωτεινή Ρέμπελου, Ματίνα Νάκου, Αντώνη Φραγκούλη για την βοήθειά τους όπου χρειάστηκαν.
_ Τον Χάρη Ρέμπελο οδηγό των διαδρομών.
_ Τους φίλους από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Την Ένωση παλαιών Προσκόπων Άργους για την επίβλεψή τους
_Τέλος όλους τους εκπροσώπους από τους διάφορους συλλόγους που μας στήριξαν και αυτήν την φορά .
Ευχόμαστε μέχρι την επόμενη δράση μας να είμαστε όλοι καλά να ξανά ανταμώσουμε.

Οι Πρόεδροι του Ι.Φ.Σ.Α & ΚΤΕΝΙΑ
Πάρης Βασιλάκος & Δημήτρης Λαθούρης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ