ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: "Στο όρια της απόγνωσης οι συνάδελφοι στο Κ.Υ. Κρανιδίου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. | | |
Κ.Υ. Κρανιδίου
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα περιοδειών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου Υπαλλήλων στην 6η Δ.Υ.ΠΕ. , αντιπροσωπεία του Δ.Σ. επισκέφθηκε Κ.Υ. Κρανιδίου. 

Μια μονάδα η οποία λόγω γεωγραφικής θέσης, πληθυσμού και εξυπηρέτησης μεγάλου όγκου επισκεπτών πλην των μονίμων κατοίκων αποτελεί κομβικό φορέα για τη δημόσια υγεία και την ανάπτυξη της Περιοχής. 

Η ζωντανή συνομιλία με τους συναδέλφους πλην της παραπάνω εικόνας και της μεγάλης ικανοποίησης για την ευσυνειδησία και τον τρόπο που υπηρετούν τη δημόσια υγεία, ταυτόχρονα έφερε μπροστά μας συναδέλφους-λειτουργούς στα όρια της απόγνωσης. 

Η έλλειψη ικανού αριθμού ιατρών υποβάλλει σε εξαντλητικό αριθμό εφημεριών τους συναδέλφους, αφαιρώντας ακόμα και τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του δικαιώματος κανονικής άδειας τους εδώ και χρόνια, καταργεί την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του Κέντρου Υγείας και εναποθέτει για μια ακόμα φορά την επίτευξη του σκοπού μιας δημόσιας δομής στη συνείδηση και την αυταπάρνηση των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και υπαλλήλων στην 6η Δ.Υ.ΠΕ. ,καλεί τόσο τη διοίκηση της 6ης Υ.Πε. όσο και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πριν προκύψουν τα αναπόφευκτα και μη αναστρέψιμα φαινόμενα αναχωρητισμού και παραίτησης τα οποία έχουμε γνωρίσει το τελευταίο διάστημα και σε άλλες περιπτώσεις, να παρέμβουν άμεσα για την ενίσχυση και την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με ιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας κατ ταυτοχρονα_ να προχωρήσουν σε ρύθμιση που να εξασφαλίζει την προσθήκη Περιφερειακών Ιατρείων για την ικανή κάλυψη του γεωγραφικού χώρου ευθύνης του Κέντρου Υγείας, κάτι που πλην των πραγματικών αναγκών που θα καλύψει, θα εξασφαλίσει και τη μόνιμη ύπαρξη του αναγκαίου και ικανού αριθμού ιατρών.

Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού, η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ίδια η Περιφερειακή Ανάπτυξη για τα οποία όλοι υπερθεματίζουμε , δεν επιτυγχάνονται με ευχολόγια και νομοθετικές ρυθμίσεις που παραμένουν στα χαρτιά, αλλά με την σύγχρονη μελέτη και ανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη και τη γενναία κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΙΟΥΓΚΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του ΔΣ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ