ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ρυθμική Γυμναστική: Ρυθμός στο σώμα και το μυαλό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. |
Ρυθμική Γυμναστική
Πανέμορφα κορίτσια με λαμπερά κορμάκια και μαλλιά στολισμένα με πολύχρωμα τσιμπιδάκια και γκλίτερ με τη συνοδεία μουσικής και χρησιμοποιώντας το σώμα τους σε συνδυασμό με κάποια όργανα επιδίδονται σε μια σειρά ασκήσεων όπου τέχνη και αθλητισμός συνυπάρχουν, προσελκύοντας, έτσι, χιλιάδες θεατές. Αυτή είναι η ρυθμική γυμναστική. 

Χάρη, ρυθμός, δεξιότητα, δυναμική κίνηση σε ένα άθλημα αποκλειστικά για γυναίκες. Μέσα από τη ρυθμική γυμναστική η μικρή θα μάθει να κινείται με χάρη και να στέκεται σωστά. Ακόμα και να μη γίνει πρωταθλήτρια όσα θα διδαχθεί θα τη βοηθήσουν να διαθέτει περισσότερη θηλυκότητα στην υπόλοιπή ζωή της.
Τα οφέλη

Με τη ρυθμική γυμναστική και τα οφέλη της έχουν ασχοληθεί αρκετοί επιστήμονες. Έτσι, ύστερα από έρευνες προέκυψε ότι ωφελεί στην:

– Ανάπτυξη του συντονισμού.

– Βελτίωση της ευελιξίας.

– Οικοδόμηση της δύναμης και της πρόληψης.

– Βάση για την ενασχόληση με άλλα αθλήματα όπως τις πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, καταδύσεις και χορό.

– Ισορροπία.

Βέβαια, τα μέγιστα οφέλη είναι στη νοητική λειτουργία καθώς ένα παιδί αποκτά:

– Ικανότητα να ακούει και να ακολουθεί κατευθύνσεις

– Αυτοσεβασμό και οικοδόμηση εμπιστοσύνης

– Στόχο για αποτέλεσμα με βάση τις προσωπικές δεξιότητες και αυτοσυγκέντρωση.

– Η συνεργασία και αλληλοβοήθεια επιδρούν στην κατανόηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος

– Ενίσχυση της απόδοσης.

– Προσοχή στη λεπτομέρεια.

– Εμμονή.

Ακόμα και όταν μια αθλήτρια σταματήσει να ασχολείται με τη ρυθμική οι ευεργετικές ιδιότητές της θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Το κορίτσι μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του σε άπειρες θέσεις και να διαθέτει εξαιρετική ευκαμψία που μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ενίσχυσης του σώματος για μείωση των τραυματισμών.

Μια γυμνάστρια μαθαίνει από τα πρώτα της βήματα πώς να πέσει στο έδαφος και να μην τραυματιστεί. Επίσης, ύστερα από έρευνες προέκυψε ότι οι αθλήτριες της γυμναστικής είναι καλές μαθήτριες. Το άθλημα προωθεί τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση ενώ οι προπονήτριες διδάσκουν τους τρόπους συμπεριφοράς και τον σεβασμό.

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι τέλεια μορφή άσκησης επειδή συνδυάζει αθλητισμό , χάρη και πνευματική πειθαρχία . Με τη μουσική και τον χορό είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα που προωθεί την ανάπτυξη του συντονισμού ματιού - χεριού , τη δύναμη , την ευελιξία , τη μουσικότητα . Το σώμα αποκτά ευλυγισία και ρυθμό μέσω του χορού. Ενθαρρύνετε κι εσείς το παιδί σας να συμμετάσχει στην υπέροχη ομάδα μας , της Ρυθμικής και να γυμναστεί διασκεδάζοντας με μια σειρά μαθημάτων που θα βελτιώσουν το σώμα και το νου.

Κωστοπούλου Ιωάννα
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – MSc
Υπεύθυνη Σωματείου Μοριάς
Tηλ. Επικοινωνίας : 6932467920
Καλαμάτας 4 - Ναύπλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ