ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Απολογισμός από τον Σύνδεσμό Φιλολόγων Αργολίδας για το Συνέδριο "Τα Συντάγματα του Αγώνα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. |
Μπουμπάρης
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19- 20 Νοεμβρίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου το Επιστημονικό Συνέδριο Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ναυπλιέων/ΔΟΠΠΑΤ, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την απελευθέρωση του Ναυπλίου. 

Κατά γενική ομολογία, τόσο οι δύο στρογγυλές τράπεζες στην έναρξη (Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με συντονιστή τον Σπύρο Βλαχόπουλο) και τη λήξη του Συνεδρίου (Μαρία Ευθυμίου, Σπύρος Βλαχόπουλος, Ξενοφών Κοντιάδης, με συντονιστή τον Αριστείδη Χατζή), όσο και οι εισηγήσεις των συνέδρων στάθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο επιστημοσύνης. 

Προσεγγίστηκαν τα Συντάγματα της Επανάστασης από πολλές πλευρές και αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τον ρόλο τους τόσο στην Εθνική Παλιγγενεσία όσο και στον μετέπειτα βίου του νεοελληνικού κράτους. 

Τα συνταγματικά κείμενα εξετάστηκαν τόσο από την πλευρά της Νομικής Επιστήμης όσο και από την πλευρά της Ιστορίας, με τρόπο ώστε να αναδειχθεί ο γόνιμος και διαρκής διάλογος μεταξύ των επιστημών. 

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έκλεισε με το θεατρικό δρώμενο Αναγνώσεις του Συντάγματος 1821- που παρουσίασε ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έτυχε θερμής υποδοχής από όλους. 

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ κ. Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, όσο και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ίδιου Πανεπιστημίου κ. Σπύρος Βλαχόπουλος. 

Από τη θέση αυτή, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πλέον θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τους συνδιοργανωτές και την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου όσο και προς το κοινό, γιατί συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε το Συνέδριο να επιβεβαιώσει, μεταξύ άλλων, και την πρωτεύουσα θέση που ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας κατέχει ως επιστημονικός σύλλογος σε πανελλαδικό επίπεδο. Σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεση όλων το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Συνεδρίου και τα Πρακτικά. Από βάθους καρδίας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους! 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος 
Νικόλαος Μπουμπάρης

Η Γενική Γραμματέας
 Κωνσταντίνα Πατούρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ