ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ατέλειωτα τα ακίνητα από δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου - Δυο διαμερίσματα και στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | | |
Κιβωτό του Κόσμου
Σε κλοιό βρίσκεται η Κιβωτός του κόσμου με τις έρευνες να κυκλώνουν τους πρωταγωνιστές, καθώς ο πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ζήτησε να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και οι θυρίδες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.


Στην ουσία αυτό που ψάχνουν οι Αρχές είναι αν έχουν υπεξαιρέσει χρήματα. Τονίζεται πώς δεν έχουν δεσμευτεί οι εταιρικοί λογαριασμοί που έχει η Κιβωτός του Κόσμου, καθώς αυτόματα κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των δομών, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες παιδιά.

Έρχονται καταθέσεις «κλειδιά» που θα ρίξουν κι άλλο φως στην υπόθεση


Ο κύκλος των καταθέσεων σχετικά συνεχίζεται, ενώ σήμερα ένας πρώην υπάλληλος της δομής επιβεβαίωσε στην σωματική κακοποίηση σε παιδιά και τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Αυτοί τη στιγμή οι αρχές στρέφονται σε τρία πρόσωπα. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά που ζούσαν στη δομή και θεωρούνται σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κιβωτός του κόσμου:Τα ακίνητα και τα ποσά που ζαλίζουν


Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν περάσει από δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου πάνω από 280 ακίνητα, όπου πολλά από αυτά είναι «φιλέτα» και ειδικά σε περιοχές όπως η Γλυφάδα ή η Πεύκη η αξία τους αγγίζει το αστρονομικό πόσο των 25.000.000 ευρώ.

Τα ακίνητα και τα οικόπεδα που έχει στην κατοχή της η Κιβωτός:Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
2 διαμερίσματα στο Άργος
2 διαμερίσματα στην Γλυφάδα
Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Γεωτεμάχιο στο Αργολικό

Σύμφωνα με το mega, ένα από τα ακίνητα που βρίσκεται στην Ηλιούπολη και η ΜΚΟ το πήρε από κληρονομιά, τα πάντα είναι κλειστά με τους λογαριασμούς να βρίσκονται πεταμένοι στην πόρτα, ενώ ακόμα δύο διαμερίσματα που βρίσκονται στη Γλυφάδα παραμένουν αναξιοποίητα, με την διαχειρίστρια της πολυκατοικίας να δηλώνει ότι δεν πληρώνονται ούτε τα κοινόχρηστα.

Η δωρεά ενός πατέρα για το παιδί του και η κοροϊδία

Ο Θεόδωρος Αποστόλου, πατέρας παιδιού ΑμΕΑ, προχώρησε σε δωρεά κτιρίου 2.742 τετραγωνικών μέτρων στον Κηφισό, με αντάλλαγμα να φιλοξενηθεί το παιδί του στη δομή όταν εκείνος θα έφευγε από τη ζωή.

Αφού έκανε τη δωρεά, του ζήτησαν, όπως καταγγέλλει, την παραχώρηση όλου του κτιρίου και τον ενημέρωσαν ότι τελικά δεν μπορούσαν να δεχτούν τον γιο του. «Μου επεσήμαναν ότι το ίδρυμα είναι για παιδιά του δρόμου, μονογονεϊκών οικογενειών και άπορα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα ακόμη ακίνητο στην Βραυρώνα, που φαίνεται να αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια να πωλήθηκε σε συνεργάτη του.

«Ζαλίζουν» τα χρήματα που βρίσκονται στην… άκρη

Τα αμύθητα ποσά που έχουν στους λογαριασμούς τους ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έρχονται στην επιφάνεια, με τα χρήματα να ζαλίζουν.

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, μεταξύ άλλων, έχει στην κατοχή της δύο θυρίδες, μία στην Εθνική Τράπεζα και μία στην Alpha Bank. Χιλιάδες ευρώ ωστόσο έχει και στους προσωπικούς της λογαριασμούς μαζί με τον πατέρα Αντώνιο, που συγκεντρώνουν 300.000 ευρώ.

Γεμάτοι με χρήματα είναι και οι λογαριασμοί της μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία διαθέτει και θυρίδα, η ίδια μάλιστα έχει σε λογαριασμό της 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν στείλει οι τράπεζες, η Οργάνωση έχει σε λογαριασμούς της 10.000.000 ευρώ, ποσό που προκαλεί ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση τόσο των δωρεών όσο και των ακινήτων.

Η είδηση πως κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ έκανε «φύλλο και φτερό» θυρίδα τράπεζας ήρθε στο φως το πρωί της Πέμπτης, με τις νεότερες πληροφορίες να «καρφώνουν» την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Το περιεχόμενο της θυρίδας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν έκλεισε τη συγκεκριμένη θυρίδα, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει νέα θυρίδα. Πάντως, στον λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να διατηρούνταν ένα ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ