ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Η απαξίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Είναι γραπτό ότι θα περάσετε την θητεία σας ως πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και θα έχετε ένα στόχο, πως θα απαξιώνετε τον δημοκρατικό θεσμό της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού θέλετε ένα βουβό Δημοτικό Συμβούλιο, αφού φοβάστε τον διάλογο, τη διαβούλευση, τον έλεγχο.

Συνεχίζετε να υποστηρίζετε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια μπορεί να λειτουργήσουν με τη μέθοδο της αλληλογραφίας,με τη μέθοδο διά της μεταφοράς,με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Όπως σας είπα και την άλλη φορά σάς χαρίζω αυτήν τη λειτουργίας σας, σας χαρίζω αυτά τα δημοτικά συμβούλια- παρωδία.

Σας έχω επισημάνει ότι πρέπει να διαβάσετε επιτέλους τον πρότυπο κανονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποτελεσματική και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου,για να μάθετε να λειτουργείτε επιτέλους προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Όταν δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και τα συλλογικά θεσμικά όργανα ακυρώνεται στην πράξη ο δημοκρατικός διάλογος, αγκαλιάζεστε με τον αυταρχισμός ,υπηρετείτε παλαιοκομματικές λογικές που σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εμείς,από την πρώτη στιγμή,από τον πρώτο χρόνο της παρούσης δημοτικής περιόδου προτείναμε, κάτι που παραδοσιακά και θεσμικά πολλά από αυτά είχαμε εφαρμόσει, τα Δημοτικά Συμβούλια να πραγματοποιούνται ημέρες μη εργάσιμες (Δευτέρα ή Τετάρτη), με καθιερωμένη ώρα έναρξης και λήξης, προβολή εργασιών του Συμβουλίου στα ΜΜΕ, δυνατότητα καθιέρωσης ώρας απάντησης από τον Δήμαρχο επίκαιρων ερωτήσεων που είχαν κατατεθεί από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων ,αποτελεσματική λειτουργία των επιτροπών του Δημοτικού συμβουλίου με πρόγραμμα δράσης και λογοδοσία.

Από όλα αυτά, και με αφορμή την υγειονομική κρίση τίποτα δεν εφαρμόστηκε, συρρικνώθηκε η λειτουργία των συλλογικών θεσμικών οργάνων, περιορίστηκαν οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώθηκαν στην πράξη οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Γεωργοπούλου για αναβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάποιους βόλεψε αυτή η κατάσταση, όμως εμείς σας λέμε ότι αυτό φτάνει πια.

Σας χαρίζουμε αυτά τα Δημοτικά Συμβούλια,σας χαρίζουμε την αντιδημοκρατική πολιτική συμπεριφορά σας.

Είσαστε αδέξιοι να κατανοήσετε το επίπεδο των παρεμβάσεων μας,εάν μας ακούγατε θα μπορούσατε να γίνετε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί .

Επιλογή σας είναι αυτός ο δρόμος , δικαίωμά σας αυτή η πορεία, πορευτείτε μόνοι σας,οι δημότες μας θα μας κρίνουν όλους.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι υπηρετούμε με συνέπεια τις αξίες μας και τίς αρχές μιας,δε φοβηθήκαμε ποτέ κανέναν, λέμε πάντα τις απόψεις μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος όλων των δημοτών μας .

Κάποτε θα αντιληφθείτε το αυτονόητο - ότι για να έχουμε μια καλή και αποτελεσματική διοίκηση απαιτείται να υπάρχει μια θεσμική, υπεύθυνη και δυνατή αντιπολίτευση, γιατί η άσκηση του ελέγχου μας κάνει πάντοτε καλύτερους.

Αυτό ισχύει παντού ,και πάντα, στην εκπαίδευση, στη διοίκηση, στο management,στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις επιχειρήσεις, στους οργανισμούς σε κάθε μορφή συλλογικής οργάνωσης.

Πάντα υπεύθυνα, για το καλό του όμορφου τόπου μας που απαιτεί τις μεγάλες αλλαγές γιατί βαρεθήκαμε τους απλούς διαχειριστές της εξουσίας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ ΕΡ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ