ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Μαλαισία: 13 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | | |
κατολίσθηση
Η κατολίσθηση που έπληξε κατασκήνωση τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι περισσότεροι από τους ενενήντα και πλέον ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί κοιμούνταν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μαλαισίας, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν 22 αγνοούμενους που καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, ανάμεσα σε συντρίμμια και ξεριζωμένα δέντρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πολιτεία Σελάγκορ, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, περί τις 03:00 (τοπική ώρα· χθες Πέμπτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας), όταν τμήμα λόφου καταπλάκωσε την κατασκήνωση που βρισκόταν στον χώρο αγροκτήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ακούστηκε ένας ήχος σαν βροντή προτού χτυπήσει η κατολίσθηση. 22χρονη που βρισκόταν στην κατασκήνωση είπε πως έχασε τη ζωή του ένας αδελφός της αλλά η μητέρα της και η ίδια μπόρεσαν να συρθούν έξω από τη σκηνή και να σωθούν. Άλλος ένας αδελφός της, πρόσθεσε, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Από τους 92 ανθρώπους που βρίσκονταν στο κάμπινγκ, 59 βρέθηκαν και είναι ασφαλείς, ενώ πέρα από τους 13 νεκρούς, άλλοι 8 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους μια έγκυος, σύμφωνα με την πυροσβεστική και το υπουργείο Υγείας.

Όλα τα θύματα είναι μαλαίοι υπήκοοι κι ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον ένα παιδί 5 ετών, σύμφωνα με τον Σουφιάν Αμπντάλα, αξιωματικό της αστυνομίας στην περιοχή.

Στον τόπο της καταστροφής αναπτύχθηκαν 400 μέλη διαφόρων υπηρεσιών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bernama μετέδωσε ότι όλες οι κατασκηνώσεις και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής στην περιοχή Μπάταγκ Κάλι διατάχθηκε να κλείσουν μέχρι νεωτέρας, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Η περιοχή όπου έγινε η κατολίσθηση είναι γνωστή για τα θέρετρά της, τους καταρράκτες και τη φυσική ομορφιά της.

Στη Σελάγκορ, την πλουσιότερη πολιτεία της Μαλαισίας, έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις και στο παρελθόν, που συχνά αποδίδονται στην αποψίλωση δασικών εκτάσεων.

Η Μαλαισία διανύει την περίοδο των βροχών και γενικά οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες το διάστημα αυτό, αλλά δεν είχαν σημειωθεί βροχοπτώσεις πριν από τη σημερινή κατολίσθηση.

Τον Μάρτιο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση καταπλάκωσε τέσσερα σπίτια σε προάστιο της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ.

Πριν από έναν χρόνο, περίπου 21.000 άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας πλημμυρών σε επτά πολιτείες της Μαλαισίας.

Το 1993, γιγαντιαία κατολίσθηση λάσπης προκάλεσε την κατάρρευση 12ώροφης πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες τέτοιες καταστροφές στην ιστορία της Μαλαισίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ