ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

1.478 οικογένειες στην Αργολίδα έλαβαν επισιτιστική βοήθεια από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | |
Τρόφιμα σε οικογένειες
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η διανομή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ- τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε συνολικά 8.612 ωφελούμενες οικογένειες στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η διανομή των τροφίμων και των ειδών βασικής ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, γίνεται από την Περιφέρεια και τις κατά τόπους Διευθύνσεις της Πρόνοιας, με συνδρομή των δήμων.

Πρόσθεσε δε ότι η “Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και τους επόμενους μήνες, με νέες διανομές τροφίμων καθώς και παροχή υπηρεσιών συνοδευτικών μέτρων, σε συνεργασία με τους δήμους και όλους τους φορείς που μετέχουν στις κοινωνικές συμπράξεις”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως δικαιούχος επικεφαλής εταίρος των κοινωνικών συμπράξεων των τριων πιο πάνω Π.Ε., αξιοποίησε πρόσθετους πόρους του ΤΕΒΑ, για να ανακουφίσει μέσω της διανομής τροφίμων και ειδών ΒΥΣ (βασικής υλικής συνδρομής) 1.478 οικογένειες στην Αργολίδα, 1.419 στη Λακωνία και 5.715 στη Μεσσηνία.

Η διανομή αφορούσε 20 προϊόντα τροφίμων και 10 είδη βασικής υλικής συνδρομής, συνολικής άξιας 693.668,45 ευρώ.

Ας σημειωθεί, εξ άλλου, ότι όσα προϊόντα της διανομής έμειναν για διάφορους λόγους αδιάθετα, προωθήθηκαν σε δομές και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας στις 3 πιο πάνω Π.Ε. ως εξής:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

– Στη δομή συσσιτίου του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, νωπά προϊόντα από τους Δήμους Ναυπλίου και Επιδαύρου.

– Στη δομή συσσιτίου του Δήμου Αργους – Μυκηνών νωπά προϊόντα από τον εν λόγω δήμο.

– Στη δομή συσσιτίου του νομικού προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας νωπά προϊόντα από τον εν λόγω δήμο.

ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

– Στο εκκλησιαστικό ίδρυμα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

– Στο δημοτικό συσσίτιο για απόρους του Δήμου Καλαμάτας το 30% των αδιάθετων νωπών προϊόντων

– Στο “Αλεξανδράκειο Κληροδότημα – Πτωχοκομείο – Γηροκομείο” το 20% των αδιάθετων νωπών προϊόντων

– Στην “Κιβωτό του Κόσμου” το 20% των αδιάθετων νωπών προϊόντων

– Στο ίδρυμα Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας” το 30% των αδιάθετων νωπών προϊόντων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ