ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά στην Αργολίδα με 20 βαθμούς Κελσίου - Πρόγνωση μέχρι την Τρίτη 3/1

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. | | |
Ήλιος
Οι καλές καιρικές συνθήκες, ασυνήθιστες για την εποχή, θα συνεχιστούν και την Πρωτοχρονιά καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα είναι «σύμμαχος» των πολιτών για εξόδους και βόλτες.


Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές έως και το τέλος του χρόνου με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, την Πρωτοχρονιά αναμένεται καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Πάντως, τις επόμενες ημέρες, πέρα από την ηλιοφάνεια που θα κυριαρχήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που δεν θα απασχολήσουν, και τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι και το πρωί θα διατηρείται η ψύχρα, ωστόσο μέσα στην ημέρα ο υδράργυρος θα ανεβαίνει.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε:

– Άργος 20°C
– Ναύπλιο 20°C
– Καλαμάτα 19°C
– Πάτρα 19°C
– Αθήνα 18°C
– Λαμία 18°C
– Ηράκλειο 18°C
– Χανιά 18°C
– Ρόδος 18°C
– Άρτα 18°C
– Κέρκυρα 18°C

Τι είναι το «ατμοσφαιρικό βουνό» που έχει φέρει την άνοιξη


Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο ΟΡΕΝ, «υπάρχει ένα αντικυκλωνικό πεδίο όπως λέμε στη μετεωρολογία, δηλαδή πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, ένα ατμοσφαιρικό βουνό, που στην ουσία εμποδίζει τις κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθούν πιο νότια και χαρίζει πολύ καλές ημέρες, που θυμίζουν πιο πολύ άνοιξη, παρά χειμώνα».

Και πρόσθεσε για τον καιρό την Πρωτοχρονιά: «Θα διατηρηθεί ο ήπιος καιρός μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά και τις πρώτες ημέρες του χρόνου. Στον χάρτη των βροχοπτώσεων όμως, παρατηρούνται κάποιες βροχές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προς το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς όμως να προβληματίσουν και να χαλάνε το ανοιξιάτικο καιρικό σκηνικό».

Ο Σάκης Αρναούτογλου δήλωσε πως μερικές περιοχές της Κρήτης δεν αποκλείεται να υποδεχθούν τη νέα χρονιά με λίγο άστατο καιρό. «Θα είναι η μόνη περιοχή, ίσως και η Κάρπαθος, που την πρώτη ημέρα του έτους θα έχει σύννεφα» τόνισε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ


Ο καιρός την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου


Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα στο ανατολικό Αιγαίο να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Γενικά αίθριος και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός για τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στα πελάγη τοπικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ