ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Συννεφιασμένη πάνω από την Αργολίδα η τελευταία πανσέληνος του 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. |
Φεγγάρι
 Η επονομαζόμενη Ψυχρή Πανσέληνος ανέτειλε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022, περίπου στις 5:22 μ.μ. Στην Αργολίδα ήταν μερικός ορατή καθώς επικρατούσε έντονη συννεφιά.

Πρόκειται για την τελευταία πανσέληνο του 2022, είναι η μεγαλύτερη του έτους και θα είναι ορατή μέχρι το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου .   
Η Ψυχρή Πανσέληνος φέρει ένα όνομα που μεταφέρει τις παγερές συνθήκες αυτής της εποχής του χρόνου όταν ο κρύος αέρας κάνει την εμφάνισή του.

Αυτή η Πανσέληνος έχει επίσης ονομαστεί Long Night Moon καθώς ανατέλλει κατά τις «μεγαλύτερες» νύχτες του χρόνου, που είναι κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου. 
Αυτό το όνομα της ταιριάζει επειδή η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου λάμπει πάνω από τον ορίζοντα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις περισσότερες πανσελήνους. 

Στην Ευρώπη, οι αρχαίοι ειδωλολάτρες ονόμαζαν την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου «Φεγγάρι πριν από το γιορτινό», προς τιμήν του φεστιβάλ Γιουλέτιδας που γιορτάζει την επιστροφή του ήλιου που προαναγγέλθηκε από το χειμερινό ηλιοστάσιο.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ