ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Εξάπλωση των λύκων και στην Αργολίδα - Σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | |
Λύκος
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ικανότητα εξάπλωσης του λύκου με φυσικό ή ανθρωπογενή τρόπο, με τις τελευταίες έρευνες να κάνουν λόγο για δεκαπέντε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο στις οποίες έχουν εντοπιστεί, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και περιοχές στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, ομάδα επιστημόνων υπό την επίβλεψη του Δρ. Θεόδωρου Κομηνού ανακοίνωσαν σε συνέδριο στην Ουγγαρία την κατανομή του τσακαλιού και του λύκου στην Ελλάδα με τη χρήση της μεθόδου των φωτοπαγίδων, ενώ συνέλεξαν και έγκυρες πληροφορίες με αποδείξεις.

Στο νότιο μέρος της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο, παρατηρούνται οι περισσότερες αναφορές. 

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τον αποδεκατισμό μικρότερων και μεγαλύτερων κοπαδιών αιγοπροβάτων στα βουνά από τσακάλια, για τις φωνές απόγνωσης των κτηνοτρόφων που πληθαίνουν και για αναφορές περί εμφάνισης λύκων που γιγαντώνουν το πρόβλημα. 

Και αν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας η κατάσταση αυτή δεν προβληματίζει, για τον αγροτικό κόσμο που βιώνει καθημερινά δυσκολίες πρόκειται για κατάσταση ζωτικής σημασίας.

Τώρα όσον αφορά τους δεκαπέντε οικισμούς στους οποίους φαίνεται να εντοπίστηκε λύκος για την Ηλεία είναι αυτός της Ορεινής.

Στην Αχαΐα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Ζήρια, Νεοχώρι, Κέρτεζη, Κλειτορία, Καλάβρυτα, Ζάρουχλα, Λαχούρια και Παγκράτι.

Στην Αρκαδία έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Στενό, Στεμνίτσα και Χράνοι.

Στην Αργολίδα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Κεφαλόβρυσο και Κεφαλάρι και στην Κορινθία έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Καστανιά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ