ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Τον Αύγουστο του 2023 στο Ελαιοχώρι ο 1ος ημιορεινός δρόμος Οίνου και Ελαίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | |
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου ανακοινώνει με χαρά τη διεξαγωγή του 1ου ημιορεινού δρόμου Οίνου και Ελαίου το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για μια ημιορεινή διαδρομή 10 χιλιομέτρων που προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού μας καθώς και αξιοθέατων όπως την κορυφή του Πάρνωνα, το Άστρους, την Αγίας Σοφίας, το Παρθένιο όρος (Αηλιάς), τον Κολοσούρτη, το Ναύπλιο και τον Αχλαδόκαμπο.

Η διαδρομή αποτελείται από 2.5 χιλιόμετρα άσφαλτο και 7.5 χιλιόμετρα αγροτικό χωμάτινο δρόμο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, αξιοθέατα και 7 από τις εκκλησίες του Ελαιοχωρίου

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του χωριού μας και της επαρχίας ως κομμάτι ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης και ευημερίας καθώς και των προοπτικών και δυνατοτήτων που αυτό παρέχει ακολουθώντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ακολουθείστε τη σελίδα του Δρόμου Οίνου και Ελαίου στο Facebook και για όλες τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον δρόμο και σύντομα, τη δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής.
https://web.facebook.com/profile.php?id=100087411557437

Σας περιμένουμε!

Το Ελαιοχώρι είναι ορεινό χωριό της Αρκαδίας, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Παρθένιο σε υψόμετρο 530 μ. Βρίσκεται στα όρια με το νομό Αργολίδας.

Η παλαιότερη ονομασία του μέχρι το 1927 ήταν Μάσκλινα, σλαβικό όνομα που σημαίνει "Ελαία". Τον Αύγουστο του 1912 συστάθηκε η κοινότητα Μάσκλινα με έδρα τον ομώνυμο οικισμό. Με το πρόγραμμα Καποδίστριας ανήκε στο Δήμο Κορυθίου, ενώ με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την 1η Ιανουαρίου 2011 ενσωματώνεται στο Δήμο Τριπόλεως.

Το χωριό έχει σιδηροδρομικό σταθμό από τον οποίο περνά η σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Καλαμάτας. Στο χώρο αυτό πρόκειται να γίνει κέντρο προβολής της σιδηροδρομικής και ελαιοκομικής ιστορίας του Ελαιοχωρίου. Έχει 394 κατοίκους (απογραφή 2011). Έχει σημαντική παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, απ' όπου πήρε και το όνομά του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ