ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Τριμελής ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου Άργους συμμετείχε σε διαγωνισμό Φυσικών επιστημών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:09:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΕΚΦΕ Αργολίδας ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός EOES 2023 (European Olympia of Experimental Science). 

Είναι ένας μαθητικός πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα των Φυσικών επιστημών, (Φυσική - Χημεία – Βιολογία). 

Σε αυτόν έλαβε μέρος και το 2ο Λύκειο Άργους με τριμελή ομάδα την οποία αποτελούσαν οι μαθητές/μαθήτριες της Β τάξης Κάζακλης Ευάγγελος, Μωυσίδη Ευαγγελία και Σταυροπούλου Φωτεινή. 

Οι μαθητές/μαθήτριες κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν τρία πειράματα, ένα σε κάθε μάθημα, να καταγράψουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματά τους και να βγάλουν συμπεράσματα.

Οι μαθητές της ομάδας του σχολείου μας συνεργάστηκαν μεταξύ τους αρμονικά, με ενθουσιασμό και… πειραματική διάθεση διαπιστώνοντας έμπρακτα τη μεγάλη σημασία της πειραματικής διαδικασίας στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. 

Το σχολείο μας ενθαρρύνει τέτοιες δράσεις που προάγουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην επιστημονική διαδικασία, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την συνεργατικότητα και την κριτική σκέψη. 

Οι μαθητές που συμμετείχαν αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, γιατί αφιέρωσαν χρόνο από το βαρύ πρόγραμμά τους ώστε να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούσαν, αλλά και τον ελεύθερο χρόνο τους γι α να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. 

Όλα τα παραπάνω θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συνδρομή των καθηγητών του σχολείου μας που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες (Παναγιώτη Μπάρμπα, Κυριάκο Παναγιωτόπουλο και Ανδριανό Νέζο), οι οποίοι βοήθησαν στην εξάσκηση και προετοιμασία των μαθητών μας και για αυτό τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε!!!

Περισσότερες πληροφορίες για τον φορέα του διαγωνισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο: panekfe.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ