ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας στο 7ο «Artemisio Mountain Running»

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας
Στον πιο απαιτητικό, ελκυστικό και προκλητικό αγώνα της χρονιάς παρείχε υγειονομική κάλυψη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας.

Ελατοσκέπαστα μονοπάτια, ξέφωτα, θέα που κόβει την ανάσα, βράχοι, χωμάτινα περάσματα, καλντερίμια, έλατα, σ’ ένα ασφαλισμένο βουνό από τα μέλη του τμήματος της ορεινής διάσωσης της ομάδας μας.

- Έξι υγειονομικοί σταθμοί: Κεντρική πλατεία Καρυάς, Τουρνίκι, Κρεμαστός, Νεραιδόβρυση α’, Νεραιδόβρυση β’, κορυφή.

-Είκοσι εννέα εθελοντές διασώστες των τμημάτων ορεινής διάσωσης, πρώτων βοηθειών, Έρευνας και επικοινωνίας και ένας σκύλος έρευνας και διάσωσης.

-Τρεις διαδρομές: Muntain Running 26km, Trail Running 12km, Παιδικός αγώνας 1,5km.

Η διαδρομή των 26km, μια διαδρομή με τεχνικά και εκτεθειμένα περάσματα, σωματικά επίπονη και εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού. Μια διαδρομή που χρειάστηκε ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση απ’ τους αθλητές και τους εθελοντές της ομάδας μας που βοήθησαν υπομονετικά τους δρομείς να πατούν σωστά και με ασφάλεια στα σημεία που είχαν μέρες πριν φιξάρει σχοινιά, προετοιμάζοντας και εξασφαλίζοντας το ασφαλές πέρασμα των δρομέων.

Η διαδρομή των 12km ήταν κυκλική αλλά επίσης απαιτητική και κοπιαστική λόγω του ορεινού τερέν και απαιτούσε επίσης προετοιμασία από όλους.

Ο παιδικός αγώνας 1,5km, ήταν μια διαδρομή εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική.
Η ομάδα μας, με δυο απινιδωτές, επτά σακίδια πρώτων βοηθειών, φορείο πολυτραυματία, φορείο σανίδας ακινητοποίησης, φορείο ορεινής διάσωσης, αερονάρθηκες, κ.α. ήταν εκεί παρέχοντας ασφάλεια και τις πρώτες βοήθειες σε όλους τους υγειονομικούς σταθμούς.

Τέλος τα μέλη του τμήματος Έρευνας και επικοινωνίας, με εγκατάσταση σταθμού τηλεπικοινωνιακής κάλυψης στο κέντρο της Καρυάς, παρείχε τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των έξι υγειονομικών σταθμών.
 
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πελοποννήσου (ΣΥΡΠ) για την παροχή τηλεπικοινωνιακής βοήθειας και την οργανωτική επιτροπή για την εμπιστοσύνη της διαχρονικά!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ