ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Σπάνιο φαινόμενο για δυο βράδια - 7 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα είναι ορατοί και με το μάτι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. | |
7 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος
Μία μοναδική «παράσταση» με επτά πλανήτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετοί τυχεροί απόψε και αύριο στον νυχτερινό ουρανό.

Ένα σπάνιο φαινόμενο θα επιτρέψει σε αστρολόγους να δουν επτά από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό, να παρατάσσονται στον ουρανό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Κρόνος, ο Δίας και ο Άρης μπορούν επί του παρόντος να φαίνονται με αυτή τη σειρά με γυμνό μάτι, ξεκινώντας από τον νοτιοδυτικό ορίζοντα και κινούμενοι προς τα ανατολικά.

Παράλληλα, ο Ουρανός, που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία, και ο Ποσειδώνας, που βρίσκεται μεταξύ του Κρόνου και του Δία, μπορούν επίσης να φανούν με κιάλια ή τηλεσκόπιο.

H σειρά με την οποία θα φαίνονται στον ουρανό οι πλανήτες / Πηγή φωτογραφίας: Daily mail

Η Αφροδίτη ξεπερνά τον Ερμή κατά 70 φορές, επομένως θα είναι πολύ πιο «αχνή» από τον «αδελφό» πλανήτη της Γης.

Όλοι οι πλανήτες θα εμφανιστούν στον νυχτερινό ουρανό ως μικρά σημεία φωτός για τους αστρολόγους στο βόρειο ημισφαίριο. Ο Ερμής είναι ο πιο δύσκολος πλανήτης χωρίς μεγέθυνση, καθώς βρίσκεται σε ένα φωτεινό μέρος του ουρανού, ωστόσο μπορεί να εντοπιστεί κοντά στην πολύ φωτεινότερη Αφροδίτη.

Πότε θα είναι εμφανές το φαινόμενο


Απόψε, οι πλανήτες θα εμφανιστούν σε απόσταση μόλις 1,5 μοίρας μεταξύ τους και θα φτάσουν στο πλησιέστερο σημείο τους στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 23:00 Ελλάδος. Το φαινόμενο αυτό δεν θα συμβεί ξανά πριν το 2024.

Οι αστρολόγοι θα μπορούν να εντοπίσουν τους πλανήτες χαμηλά στα δυτικά και θα έχουν την καλύτερη θέα για περίπου μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, με την Αφροδίτη να εξαφανίζεται περίπου 40 λεπτά αργότερα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ