ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η θεατρική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα» επιστρέφει στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | |
Αιμιλία Βάλβη
Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε διασκευή και δραματουργική επεξεργασία της Αιμιλίας Βάλβη και σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, παρουσιάζει για δεύτερη φορά ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι Μαραϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 8:00μμ.
 
Η Πανελλήνια Πρώτη της παράστασης είχε φιλοξενηθεί στο Κρανίδι τον περασμένο Μάρτιο.

Εισιτήριο: 10€.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο: 698 698 2224.

Περιφερειακός Δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας - παρών και απών στη σκηνή - παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Η σχέση ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί και το ερωτικό παιχνίδι παραμένει ζωντανό χάρη σε ένα μείγμα ερωτικής στέρησης αλλά και ερωτικών συνευρέσεων υψηλής ποιότητας. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναίκειο σώμα, πολλαπλασιάζει τις προοπτικές του κειμένου του Εμμανουήλ Ροϊδη, γκρεμίζει στερεότυπα και σχολιάζει την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.
Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροϊδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Δείτε το τρέηλερ εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=85t8Fnf_x7w&t=46s

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος

Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη

Οργάνωση Παραγωγής: Δόμνα Χουρναζίδου

Τεχνικός υπεύθυνος: Ίων Ξυπολιάς

Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας

Διάρκεια παράστασης: 65’

Παραγωγή: Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας-Αιμιλία Βάλβη

Διάρκεια παράστασης: 65’

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό μέρος της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της Αιμιλίας Βάλβη στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Θέατρο και Κοινωνία: θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (Επόπτρια καθηγήτρια: Μαρία Βελιώτη).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ