ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ερμιονίδα: Από την "Πέτρα της Νίκης" ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παπαρσένη Κρέστα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. | |
Γκούρι Βιτόρεσε
Στο «Γκούρι Βιτόρεσε», στην πέτρα όπου ο Παπαρσένης Κρέστας όρκισε τα παλικάρια του στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον οπλαρχηγό Ηρωα της Ελληνικής Επανάστασης.
Την εξέχουσα ηρωική μορφή του Παπαρσένη Κρέστα και των αγωνιστών του, τίμησε σήμερα πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Δήμος Ερμιονίδας.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π., Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Α. Λεμπέσης, οι απόγονοι του Παπαρσένη, κ. Α. Κρέστας και κα Στ. Τσιφάκη (από την μητέρα της), οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κοινότητας Κρανιδίου, τα μέλη του Λαογραφικού Μουσείου Ερμιονίδας και δημότες, σε κλίμα συγκίνησης, στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του Γκούρι Βιτόρεσε, απέδωσαν φόρο τιμής στον οπλαρχηγό και στους γενναίους προγόνους μας.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό, και ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων, για τον ήρωα οπλαρχηγό, για την σημασία και το βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε.
Σε μία σεμνή τελετή, μετουσιώνουμε τη μνήμη σε φόρο τιμής προς τους ανδρείους που οραματίσθηκαν την Ελευθερία της Πατρίδας.
Η συμβολή της Ερμιονίδας τον Αγώνα του 1821, μας καθιστά συνεχιστές του οράματος των αγωνιστών 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ