ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Το ΔΙΕΚ Άργους με το Erasmus+ στο Βουκουρέστι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. | |
Βουκουρέστι
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Αργους υλοποίησε με επιτυχία το διαπιστευμένο Σχέδιο κινητικότητας με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-VET-000072606 και τίτλο «Οι κοινωνικές διαστάσεις του επαγγέλματος του Βοηθού Φαρμακείου», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 1 (ΚΑ1): Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων. 
Η ροή πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 14-29 Νοεμβρίου 2022, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η συνεργασία με τον Athena Study and Training srl, οργανισμό υποδοχής του προγράμματος, απέβλεπε στην προαγωγή των γνώσεων και των πολιτισμικών εμπειριών έντεκα (11) καταρτιζόμενων του Δ.ΙΕΚ Άργους.
Η εκπαιδευτική διάσταση του προγράμματος περιλάμβανε Πρακτική άσκηση στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ “CAROL DAVILA”, πρακτικές ασκήσεις στα εργαστήρια στο Scoala Postliceala Sanitara FUNDENI – Bucuresti με Ρουμάνους φοιτητές, σεμινάρια από έγκριτους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς στο χώρο της ιατρικής φροντίδας και της φαρμακευτικής, καθώς και ομαδικές δραστηριότητες μεταξύ των συμμετεχόντων για την κατασκευή φαρμακευτικών υλικών και καλλυντικών. 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Εθνικό Μουσείο του Cotroceni, στο Κάστρο Bran- Brasov, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Grigore Antipa”, στο Μουσείο Ρουμανικής Ιστορίας (Soutsou Palace) και στο Πάρκο Νεότητας.
Το ΔΙΕΚ Άργους συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του σχεδίου και ιδιαίτερα τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για τη συνεπή και υπεύθυνη παρουσία τους. Παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Εθνική Μονάδα Erasmus+ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τη συντονισμένη δράση και την αμέριστη συμπαράστασή τους σε κάθε εγχείρημα για υλοποίηση ποιοτικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ευελπιστεί στη διατήρηση και αναβάθμιση αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ